Boekenhopp

De vroege opvoeding van een retriever pup
Vanaf de leeftijd van 7 weken tot 16 weken wordt hierin stap voor stap beschreven hoe je een retriever pup opvoedt tot fijne huisgenoot en prima apporterende jachthond. Een uniek boekje voor iedereen die graag met zijn flatcoat wil werken. Te bestellen bij de hondenshop www.hondenshop.nl Of via de verenigingswinkel van de flatcoatclub. Zie de link naar de FRC-site.
Auteur: Tineke Antonisse
ISBN nr: n.b.

De Flatcoated Retriever in Nederland
Dit boek is uitgekomen ter ere van het 30 jarig jubileum van de vereniging in 2002. Het is een overzicht van de geschiedenis van de flatcoat in Nederland. Een prachtig boek met veel schitterende kleuren foto’s en informatie over het ras.Te bestellen via de verenigingswinkel. Zie link FRC site . De drie apporten is het vervolg op de vroege opvoeding ook door Tineke Antonisse. De hondenfluisteraar van Klaas Wijnberg het opvoeden van een hond doe je niet "zomaar". Er is tijd en veel motivatie en kennis voor nodig. Klaas Wijnberg heeft een heel eigen methode waar weinig woorden aan te pas komen. Het gaat om een natuurlijke communicatie tussen de baas en zijn viervoeter.
Auteur: Janneke Leunissen-Rooseboom
ISBN nr: 90 6010 988 0

De hond natuurlijk de baas
De trainingsmethode van Jan Fennell berust op haar “hondse” inlevingvermogen. Zij leert ons de “eigen” taal van de hond te begrijpen. Een geweldig boek voor ieder hondenliefhebber. Gebaseerd op de methode van de paarden fluisteraar.
Auteur: Jan Fennell
ISBN nr: 90 5877 235 5

De puppyfluisteraar
een prachtig boek, dat iedereen die veel tijd wil steken in een harmonieuze samenwerking met zijn pup of jonge hond kan helpen dit doel te bereiken.
Auteur: Klaas Wijnberg
ISBN nr: 90 860201-x

De vrouw die naar honden luistert
Jan Fennell heeft haar manier om met honden omgaan gebaseerd op het principe van de paarden fluisteraar. Een fantastisch boek om een goed inzicht te krijgen in de communicatie wereld van de hond. Helder en eenvoudig beschreven met veel praktische tips over opbouw van de optimale relatie baas –hond. Een bijzonder boek dat zeker het lezen waard is.
Auteur: Jan Fennell
ISBN nr: 90 4390 35 23

Elke pup een goede start
Een prachtig boek over het positief opvoeden van een pup
Auteur: Sam Turner en martine Burgers
ISBN nr:

Kalmerende signalen
een absoluut onmisbaar boek voor iedere hondenbezitter. De schrijfster heeft zich gespecialiseerd in de hondentaal. Het leert ons hoe zelfs de kleinste beweging van de hond veel te betekenen heeft. Door goed observeren kun je als baas zien hoe de hond zich voelt. Het boek geeft inzicht en begrip van hondengedrag op een natuurlijke "hondse" wijze.
Auteur: Turid Rugaas
ISBN nr: 90 807584 18

Mijn Hond als kameraad
Een boek vol fotos en leuke teksten om kinderen te leren hoe je met een hond omgaat. Niet alleen voor kinderen!
Auteur: Martin Gaus
ISBN nr: 90.5210.622.3

Puppymanieren
Een overzichtelijk boek met veel foto s en duidelijk omschreven belangrijke gehoorzaamheidsoefeningen voor een pup van 7 tot 12 weken.
Auteur: Martin Gaus
ISBN nr: 90 5210 382 8

Samen spelen met je hond
In dit boek wordt uitgelegd , dat spelen belangrijk is en op welke manier je verantwoord kunt spelen met de hond. Veel leuke spelideeën worden hierin uitgelegd.
Auteur: Nicky Gootjes
ISBN nr: 90 5210 450 6

Spelenderwijs opvoeden van uw pup
Een leerzaamboek met veel fotos en tips over hoe je met pup hoort om te gaan. ook de dagelijkse verzorging van een hond wordt hierin besproken.
Auteur: Peter Beekman
ISBN nr: ISBN 90 5266 180 4