Laatste Nieuws

Nieuws 2023

Archief

Hoe Fokken wij?

Vanaf 1992 bestaat de kennelnaam "LOWLANDS BLACK ENERGY". Alle honden waarmee wordt gefokt hebben ervaring in de praktijkjacht en uitmuntende show resultaten. Ons eerste nest van Sempiternal Black Busy Whisper werd in 1993 geboren. De nest naam werd "First" Onder de knop "Puppy's" vindt u informatie over een volgend nest. In 1999 heb ik mijn diploma KK1 van de Raad van Beheer op Kynologischgebied gehaald. Regelmatig volg ik workshops bij Kynotrain en lezingen bij de faculteit Diergeneeskunde. Zo blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op fokgebied en gedragsontwikkeling bij honden en pups. De nest fase is heel belangrijk. De eerste weken,inprenting en socialisatie zijn bepalend voor de rest van het hondenleven. De belangrijkste periode van een pup ligt bij de fokker. Wij nemen deze taak heel serieus. Met veel inzet en plezier besteden wij veel tijd en aandacht aan het nest. De start voor de pup in de mensenwereld moet zo optimaal mogelijk verlopen. De ruim zeven weken dat de pups bij ons in de huiskamer opgroeien wordt er veel met ze ondernomen. Ze gaan naar het bos, naar winkels en wandelen aan de lijn op straat om aan verkeer te wennen. Ook maken ze kennis met andere honden, paarden, schapen enz.

Wij fokken volgens het fokreglement van de Flatcoated Retriever Club en van de WFRG de werkende Flatcoated Retriever. Onze honden voldoen ruimschoots aan de door de verenigingen gestelde gezondheid, show en werk eisen. Met grote zorg besteden wij aandacht aan het zoeken van een goede combinatie van de ouderdieren. Het fantastische Flatcoat karakter en de gezondheid staan hierbij voorop. Het fokken van een nest gaat onder begeleiding van Dierenkliniek Sleeuwijk. Vanaf de eerste dag van de loopsheid tot en met de geboorte van het nest wordt de aanstaande moeder met alle mogelijke professionele zorg omringd. Voor het optimale dektijdstip laten wij een paar keer per week bloedprikken. De progesteron bepaling geeft het juiste dek moment aan. Ruim vier weken na de dekking wordt via een echo bepaald of de teef echt drachtig is.


De pups worden in de huiskamer geboren. En blijven hier tot ongeveer de leeftijd van 7/8 weken. Na de geboorte krijgen ze een eigen kleur lintje om. Van elke pup worden dagelijks aantekeningen gemaakt Zo onstaat een goed inzicht over het karakter van de pup. Er wordt veel tijd en aandacht besteed aan een optimale inprenting en socialisatie. Alle pups gaan in de nest periode al vaak mee naar buiten om zo jong mogelijk de mensenwereld te leren kennen. Bij deze nest ontdekkingstochten gaan de pups naar het bos, naar winkels en komen ze bij paarden in de stal De pups komen in contact met veel volwassenen, kinderen en andere honden. Op de leeftijd van 7 weken worden de pups door testers van de Flatcoated Retriever Club getest. Na deze test wordt zorgvuldig overwogen welke pup op welk adres past. Zo kan de beste match baas-hond gemaakt worden. Natuurlijk zijn alle pups in het nest volledig ontwormd en gevaccineerd . Ook hebben zij een identificatie chip voor zij naar hun nieuwe eigenaar gaan. De stamboom wordt zodra die door de Raad van Beheer naar de fokker is gestuurd aan de nieuwe eigenaar gegeven. Wij organisereneen nestreünie wanneer de honden bijna 1 jaar zijn. Het is een gezellige bijeenkomst waar veel wordt gelachen en gekletst over alle belevenissen van de pup tot jonge hond en er wordt soms een beetje over andere zaken dan honden gepraat !