30-05-2020 - Mei er veranderd niet zoveel....

Al ruim 2 maanden wordt de wereld beheerst door het Covid19 virus. Alles is anders en we moeten wennen aan het "nieuwe normaal". Normaal voelt de situatie helemaal niet. Boodschappen doen is een uitdaging: Andere klanten ontwijken en op 1.50m afstand te blijven lastig. Relaxt is het zeker niet. Burg trotseert deze manier van winkelen. Burg deed altijd al de meeste boodschappen nu is hij helemaal de klos. Gelukkig ervaart hij dat niet zo.
Ik heb mij vol overgave op de tuin gestort. Kennelijk ben ik daar niet alleen in. De tuincentra zijn enorm druk. De Parkeerplaats vaak vol met binnen veel bezoekers die uitgebreid shoppen. Rustig rond kijken om planten uit te zoeken is er niet bij. Gelukkig weet ik precies wat ik in de tuin wil en ga ik doelgericht de door mij geplande vaste planten verzamelen. Nu maar duimen dat alle planten aanslaan in deze droogte. Ik geef wel water, laat in de avond ede sproeikop op de slang en bewateren. Overdag in de felle zon beschut ik de jonge planten met een parasol. Tot nu toe lijken de nieuwkomers het te doen. De tuin heeft weer kleur. Het is genieten op eigen kleine stek.
De trainingen bij Sander zijn weer begonnen. De gekneusde poot van Ocean gelukkig genezen dus zij kan weer racen met Hidden en mee doen in de lessen. Aan de lijn uitlaten was echt een opgave.
Na Drenthe zijn wij met de caravan ruim een week in Oosterbeek geweest. Vlak aan de Rijn. Een prachtige plek met uitzicht op de spoorbrug. Ruim een week genieten van een geweldige omgeving. De honden konden volop zwemmen. Ocean vond de grote binnenvaartschepen eerst imponerend en ging direct de kant op. Na 1 dag ervaring bleef zij in het water wachten op de golven nadat het schip voorbij was gevaren. Ook de treinen over de spoorbrug wanneer zij daar net onder stond vond Ocean prima. In juni hebben we weer een plekje gereserveerd op camping Rijnsoever. Een fantastische camping. Wij hebben eigen sanitair in de caravan dus geen lock down probleem. Het enige probleem zijn de grassen en andere bloeiers in de uiterwaarden. Ik heb behoorlijk last van hooikoorts en op die locatie werd het niet beter.
Met een goede camera met veel zoom bereik heb ik veel foto's gemaakt. In een strook gras recht tegenover de caravan zat een fazanten paar. Heer Fazant liet zich regelmatig zien en horen, mevrouw hield zich plat en stil. Mussen families waren actief rondom de caravan. In de grassen zaten veel puttertjes, verschillende gorzen en andere rietzangers. Lastig te fotograferen. Ik moet nog een boel leren van deze camera.
Nu zijn we al weer een week thuis. Ocean heeft weer moeten wennen aan het in huis zijn leventje. Een paar dagen bleef zij in de tuin liggen. Dit gedrag herkende wij van Promisz, die is een paar keer echt weggelopen nadat we van caravan vakantie thuis waren. Promisz zocht echt haar moment om ongezien weg te sluipen. Wij hebben Ocean dus extra in de gaten gehouden. Maar wegloop neigingen niet gezien. Wel treurig in de tuin liggen
Wandelen doen we veel in het Gagelbos. De honden kunnen dan heerlijk zwemmen. Het Zeisterbos is droog en daardoor stoffig. Parkeerplaatsen nog steeds afgesloten dus moeten we wat verder. Geen punt het Gagelbos is nu geweldig. Veel waterlelies in glashelder water. Een feest om buiten te zijn.


  » Bekijk alle foto's