23-11-2020 - Midweek uitwaaien op Texel

Afgelopen week waren wij op Texel. In 2018 zijn wij daar geweest in December. Ocean was net 4 maanden. Het was genieten op het eiland. Prachtig weer veel wind en zon. Nu konden we lange wandelingen maken met een volwassen Ocean. Geen stukjes van amper een kwartier.
Rondom het huisje liepen veel konijnen en fazanten. Een mooie haan met 3 hennen. Ocean was gebiologeerd door al het wild rondom het huisje en bleef vanaf de bank kijken. Dat deed zij 2 jaar geleden ook. Toen achter de deur niet vanaf de bank. Toch Ocean er niet achter aan jagen. Netjes bleef zij los bij mij lopen wel heel alert op de konijnen en fazanten. Af en toe nam zij een sprintje richting de konijnen maar op mijn prrrrt draaide Ocean direct om en kwam zij terug. Hidden was ook heel geïnteresseerd maar minder fanatiek.
Op het strand hebben de honden heerlijk kunnen rennen en schuim kunnen happen. We hebben alle vier genoten van het eiland. Door de corona maatregelen wel anders dan anders. Even een terrasje pakken kon niet. De straten in de dorpjes op het eiland waren leeg. De boetiekjes hadden weinig klandizie. Ook onze Ooster buren kon je op 1 hand tellen. Het was stil op Texel. Voor ons plezierig voor de bewoners die leven van toeristen een probleem. Voorlopig blijft het nog wel zo. Ook het kennismaken met belangstellenden voor een pup is nu anders dan in vorige jaren. Voorzichtig blijven is belangrijk.

Afgelopen weken kreeg ik leuke en ook verdrietige berichten over "Lowlands" honden. Uit het Unity nest van River uit februari 2012 zijn Max en Kiddo overleden. Het besluit en verdriet van afscheid nemen is vreselijk. Max de pup met het blauwe lintje met eendjes en Kiddo met het blauwe lintje met bloemetjes. Zij hebben een heerlijk hondenleven gehad. Veel aandacht en beweging en altijd mee op vakantie. Het Unity nest was uniek. Veertien pups van River en Brannoc met Promisz als pleegmoeder. De zorg die beide teefjes voor de pups hadden was bijzonder. Ook Promisz ging na een paar dagen melk geven. Wij zeiden altijd: "River geeft volle melk Promisz magere melk".
Wij wensen jullie veel sterkte met het gemis van de geweldige Unity honden. Het zal leeg en stil zijn in huis.

Ook kreeg ik bericht over Nimble en Shadow nestbroers van River geboren in augustus 2008. Nimble loopt niet meer zo best en is een echte oude heer die veel zorg nodig heeft en krijgt. Shadow ook een oude heer geniet nog van zijn dagelijkse wandelingen van 8 km door de bossen en de hei van Geffen. Fantastisch dat zij nu ruim 12 jaar oud zijn. De 5 reutjes uit "Rough" nest van Faith-Lin en Nutaq zijn allemaal ruim 11 jaar of ouder geworden. We duimen dat Nimble en Shadow er ook nog een tijdje mogen zijn.


  » Bekijk alle foto's