18-10-2018 - Hidden Fire en haar nestgenoten zijn jarig

Al weer 4 jaar geleden werd op 18 oktober het 2e nest van Rough River geboren. Een verrassing waren, naast de 6 glanzende zwarte pups, de 4 leverkleurige flatkoters. Papa Pepsi had het lever-gen, dat onze River daar ook drager van kon zijn had ik mij niet gerealiseerd. Echt super leuk 4 chocolaatjes in het nest. Ik had voor de geboorte al bedacht dat ik mijn pupje Fire wilde noemen. Een mooie naam naast moeder River. Het eerste leverkleurige pupje werd dus Hidden Fire. Dat zij na 8 weken zou blijven wisten we toen nog niet. De roepnaam werd geen Fire maar Hidden. Zij was wat verlegen en afwachtend dus Fire vond ik minder passen. Nu 4 jaar later heeft Hidden haar eigen dochter om zich heen Rough Ocean, wat is het genieten weer een pup in huis. Nu 10 weken en ondernemend en stoer. Ocean doet het super goed. In het bos vrij en onderzoekend in huis uitdagend en regelmatig puppy stout. De berichten van haar nestgenoten zijn ook allemaal enthousiast. Dat het energie kost een pup opvoeden is absoluut een feit maar de vrolijkheid die dat met zich meebrengt wil je niet missen. Op 4 oktober ben ik met Ocean en Hidden in het TV programma van RTV Utrecht Uvandaag te gast geweest. Het onderwerp was hoe kies je nu een pup uit een goed nest ? Dat er veel misstanden zijn in de hondenhandel is duidelijk Uvandaag wilde daar aandacht aanbesteden. Hidden lag relaxt bij mij op de bank in de studio. Ocean liep op de tafel en dronk gezellig het water uit de glazen van de tafelgasten. Zij werd goed in de gaten gehouden door Martijntje de dierenarts van dierenkliniek Den Dolder. Wat een gave ervaring en Rough Ocean was nergens van onder de indruk, een super gaaf pupje !
De puppytraining volg ik bij Ingrid Jongerius van Kyno Quest, ook broer Hjari en zus Mila volgen de lessen bij juf Ingrid. Indy is ook begonnen aan de training en Noa begint aanstaande zondag. Allemaal gaan de pups naar de puppyjachttraining geweldig dat er direct goed met de Ocean's wordt gestart. Dat je daar een hondenleven lang plezier van hebt gaat zich bewijzen. Wij genieten van Ocean en van het prachtige weer, want met de deur nog steeds de hele dag open is zindelijk worden makkelijk.

Een naar bericht heb ik over Lemon, een dochter uit het eerste nest van River. Zij is op 11 oktober ernstig gewond geraakt door ijzeren stangen die verborgen in het groen aan de rand van zwemwater stonden. Lemon is daar in volle vaart over heen gerent en heeft zich zelf enorm verwond. Het herstel gaat nog maanden duren. Er is een mooi initiatief gestart om geld in te zamelen om alle behandelingen te kunnen bekostigen. Het gebied waar het is gebeurd is een hondenlosloop gebied waar ik ook al jaren kom om de honden te laten zwemmen. De ijzeren stangen zijn een overblijfsel van een oud bord dat ooit is weg gehaald. De bevestiging ankers zijn in de grond blijven zitten. Het gevolg voor Lemon vreselijk. Het is hartverwarmend om te zien hoe veel mensen Aukje steunen door een donatie. Dat Lemon er weer helemaal boven op komt is het belangrijkst natuurlijk.


  » Bekijk alle foto's