26-09-2022 - September geen MAP's voor Ocean

Augustus eindigde op de laatste dag met een loopse Ocean. Ruim een maand eerder dan verwacht. Nu geen ruim 6 maanden tussen de vorige vruchtbare periode maar slechts 5 maanden. Een beste tegenvaller want de Map in Biddinghuizen op 4 september kon ik vergeten, 21 september in Oldenzaal zou net kunnen lukken. Maar de 21e lukte ook niet. Ocean werd begin september flink ziek. Koorts niet eten en duidelijk misselijk. Goed schrikken dus na het plotseling ziek worden van Indy en het afscheidnemen vorige maand. Direct naar de kliniek in Dronten. Ocean had geen energie en dikke opgezette klieren in haar hals. Anti Biotica pijnstillers en maagbescehermers mee en een middel tegen de misselijkheid. Gelukkig knapte zij redelijk op. Eten ging weer de misselijkheid was voorbij. De verdikking in hals verminderde niet voldoende. Ocean bleef ook minder actief dan wij gewend zijn van haar. De MAP in Oldenzaal dus afgezegd. Een wedstrijd doen met een niet fitte hond is voor mij en de hond niet fijn. Inmiddels is Ocean weer helemaal in orde en mag ik zaterdag 8 oktober meedoen in het Friese Beetsterszwaag. Ik stond reserve en er zijn genoeg afmeldingen dus Ocean kan aan de bak. Het wordt een vroeg uit de veren ochtend en hopelijk met diploma als eind resultaat.

Afgelopen weekend was ik met Feline op pad. Naar Rotterdam overnachten op het in 1959 gebouwde stoom schip de Rotterdam. Met Linde en Mirte was ik hier paar jaar geleden ook. Hun verjaars cadeau toen nu voor Feline. Zaterdag was een totaal verregende dag, dus veel in de waterbus en water Taxi ondernomen. Zondag was prachtig weer dus buiten zijn prima. De Euromast op. Het uitzicht glashelder dus genieten van de omgeving.

Rondom Biddinghuizen blijft het ook genieten. Wekelijks op pad met een wandelgroep of de IVN leer ik de omgeving goed kennen. Vorige week een Zeearend gespot . Mijn foto's niet zo scherp de afstand was een paar honderd meter. Wel een gave ervaring. De huismus van de polder wordt deze vogel door Lelystad genoemd.


  » Bekijk alle foto's