21-10-2014 - Pups van River zijn geboren

Op zaterdag 18 oktober zijn de pups van River geboren. Zes teefjes en vier reutjes. Uit de combi Pepsi en River zijn ook lever kleurige nakomelingen. Mooi verdeeld: Twee lever kleurige teefjes en twee lever kleurige reutjes. Voor Lowlands "Black" Energy helemaal nieuw deze glanzend bruine schattige pupjes. Wij zijn super blij met de prachtige Duo Penotti pups. River is een zorgzame moeder die fanatiek poetst en zoogt. Zij blijft aan haar vachttrekken om de pups een warm nest te bieden. Inmiddels heeft zij een behoorlijke kale plek. Bij haar nest in 2012 deed zij dit plukken ook, na een paar dagen was het over. Ik vertrouw erop dat zij nu ook stopt met dit oermoeder gedrag. Faith-Lin heeft dit ook gedaan in haar nesten maar niet zo drastisch kaal als dochter River.
Woensdag 15 oktober was de temperatuur van River ver gezakt. Dit is vaak een eerste teken dat er een geboorte op handen is. Ik ben vanaf woensdag beneden op de bank gaan slapen. Donderdag was er weinig aan River te merken. Ze heeft nog actief gewandeld en is zelfs gaan zwemmen. Met haar zware buik een duidelijke opluchting om even vrij in het water te zijn. Vrijdag 17 oktober was er verandering in haar gedrag. Meer hijgen, graven in de tuin en niet goed weten waar te gaan liggen in huis. Donderdag op vrijdag werd een onrustige nacht waarin River en ik weinig hebben geslapen. Zaterdagochtend wilde River niet meer eten. Voor mij het signaal dat de pups de 18e geboren zouden gaan worden. Judith kwam vanuit Ede naar Zeist om te helpen met de bevalling. Geweldig haar inzet bij alle geboortes van onze nesten. Feline kwam mee met Judith, Ulvrin ging met 3 kinderen naar het Openlucht Museum. Lieze en Jikke logeerden net het afgelopen weekend bij hun nichtjes en oom en tante. Opa Burg ging met de 2 jarige Feline op pad met de bus naar de treinen. Juut en ik zaten relaxt te wachten op de eerste weeën en de eerste pup. Geweldig zo'n dag bijpraten met onze oudste dochter. Met de kleinkinderen erom heen lukt dat zelden, nu hadden we alle tijd van kletsen en blijven observeren van River. Om 16.00uur werd de eerste pup geboren: Een zwart teefje. Nummer twee 16.47 uur ook een zwart teefje, nummer drie 17.03 uur een lever kleurig teefje! Nummer vier 17.12 u het eerste reutje: Lever kleurig ! River had haast: Nummer vijf 16.23u Teefje leverkleurig. Nummer zes 17.41u teefje zwart, nummer zeven 17.55u teefje zwart. Nummer acht om 19.15u en nr negen 19.50u gelukkig reutjes, kleur zwart. Het laatste pupje werd geboren om 21.10 u : Een lever kleurig reutje. River was moe had hard gewerkt. Promisz kwam af en toe even kijken Met een brede kwispel: Zij is gek op puppy's. Dit keer hoeft ze niet mee te helpen. River kan 10 pups prima verzorgen.

Ons eigen teefje gaan we FIRE noemen. Leuke match River en Fire. Het is ook een eerbetoon aan Fire Flinte die begin november 2013 in moest slapen. Welke namen we naar de Raad van Beheer gaan sturen laat ik in het volgende Nieuws bericht weten.

We hebben ook dit keer heel gemotiveerde en enthousiaste toekomstige pup eigenaren. Fijne adressen waar we onze pups over zo'n 7 weken aan toe gaan vertrouwen. Voorlopig zijn ze nog bij ons en mogen we aan de slag met 10 flatkotertjes. Een fantastische en intensieve periode van optimaal socialiseren. Ik ga ervan genieten.


  » Bekijk alle foto's