16-03-2015 - Wandelen met het nest ... afscheid van Lord Twister

Zondag 15 maart hebben we een gezellig gewandeld met het nest van River en Pepsi. Alle 4 de jongens, Duc, Rodger, Nilaq en King, waren present van de meisjes alleen Hidden en Noa. De eigenaren van de andere zusjes waren niet in de gelegenheid mee te wandelen. In september gaan we weer een reünie organiseren en dan zijn alle 10 de honden er vast wel.
Super dat een aantal zich heeft inschreven voor de FRC Clubmatch op 17 mei in de puppy klasse. Hidden gaat natuurlijk ook voor haar eerste show ervaring en met Promisz doe ik mee bij de veteranen. Altijd leuk om op de jaarlijkse Clubmatch "Lowlands" honden te zien. Met of zonder show verslag: Het zijn allemaal geweldige honden. De nestwandeling was een succes, het lente zonnetje en de temperatuur van de dagen ervoor lieten het een beetje af weten. Gelukkig viel de verwachte motregen niet, wel waaide een frisse oostenwind. In de duinen was het guur. De honden zaten er niet mee, die renden rond, blij elkaar weer te zien. Af en toe even een kleine schermutseling. Maar het geruzie stelde weinig voor. Geen van de, bijna 5 maanden oude kleuters, stond op zijn strepen. Dan lag de één dan de ander onder in het wie is de baas spel. De plas water in de Soesterduinen was een groot feest. Rodger werd belaagd door een andere hond, een buldogachtig type. Hij werd onderste boven gesprongen en tuimelde omver in het ondiepe water. Rodger vond het gelukkig geen probleem. Water en zand de perfecte combinatie voor een stel spelende Flatcoats: Vol zand op de natte vacht leken de honden al snel goed gepaneerde kroketten. Het was een groot feest. Gezellig pratend en genietend van de spelende honden zijn we weer terug richting de auto's gelopen. Nog even in de luwte een kop koffie en thee met elkaar gedronken en nog steeds niet uit gepraat over alle belevenissen van de honden. Het was een heel geslaagde middag. Thuis gekomen was vooral Linde heel moe, zij viel in slaap in de zachte pluche honden mand. Hidden likte haar even over haar gezicht en ging op een ander plekje liggen ook helemaal moe.

Zaterdag 14 maart kreeg ik een bericht van Wilma en Richard. Zij hadden moeten besluiten Twister in te laten slapen. Twister was een reu uit het Lord en Lady nest. Geboren op 13 maart 2004. Twister heeft een heerlijk vrij leven gehad. Vaak mee in de praktijkjacht heeft hij heel mooi werk laten zien. Apporteren was zijn lust en leven. Geen gans te zwaar ging hij er voor. Al jaren leefde Twister met 3 poten. Een achterpoot was geamputeerd. Ook met 3 poten kon Twister prima overweg. Altijd vrolijk en een super hond voor de 3 kinderen. In 2013 is zijn opvolger Sir Pepper bij Wilma en Richard gekomen. Een zoon van Promisz. Twister heeft veel geleerd aan zijn soortgenoot. Twister kon niet echt goed meer mee komen in de jacht. Bij het ouder worden ging het op 3 poten moeten bewegen een belemmering worden. Vrolijk is hij tot op het laatst gebleven. Precies 11 jaar oud is Twister geworden een dijk van een hond met veel jachtaanleg. Pepper zal zijn voorbeeld zeker gaan missen. Robin van Beek,een goede vriend van Wilma en Richard heeft een lied voor Twis geschreven. Het is een prachtige ode aan Twister.

https://youtu.be/FbCvzw6Anh8.

Deze link even kopieren bij youtube het is een prachtig leid  » Bekijk alle foto's