29-01-2016 - RIVER IS OMA !

Op maandag 25 januari is River oma geworden. De pups van haar dochter Lowlands Black Energy Lemon Unity zijn geboren. Bijzonder is dat Lemon bij ons in huis is bevallen. Aukje had mij gevraagd te helpen bij de bevalling. In overleg hadden we besloten de "Limitless Bliss" pups op "Lowlands" grond geboren te laten worden. Lemon kon vrij de tuin in en uit en daar ook lekker graven. Op een balkon lukt dat niet. In de vroege ochtend uren van afgelopen maandag veranderde het gedrag van Lemon. Van lekker slapen werd zij onrustig en werd er veel gehijgd en af en toe gekreund. Om half 6 werd de eerste pup geboren Een flinke reu, eerste in een rij van 9 broertjes die nog zouden volgen. Twee teefjes hebben het dozijn compleet gemaakt. Een groot nest met prachtig zwart glanzende puppy's.
Promisz, River en Hidden kwamen af en toe even kijken. Vooral Hidden was erg nieuwsgierig naar al dat gedoe en het zachte gepiep van de pups. Lemon vond de aandacht van de andere honden prima en liet rustig toe dat Hidden de pups voorzichtig besnuffelde.
Een paar uur was ons huis puppy-kraamkliniek en hoorden wij het vertrouwde geluid van net geboren pupjes. Wat is dat toch schattig. Lemon deed het super. De pups werden vlot geboren. Lemon ging direct goed verzorgen. Voor Aukje was dit de eerste bevalling ook voor Barbara haar vriendin was het fijn om bij deze bevalling te kunnen zijn. Een mooie ervaring om mee te maken voordat haar eigen nestje Flatcoats geboren gaat worden.
Vreemd leeg was het nadat Aukje met Lemon en haar pups naar haar eigen huis was vertrokken. Toch wel een beetje "empty nest" gevoel aan mijn kant. Ook weer relaxt idee dat wij de intensieve zorg van 12 pups niet hoeven te doen. Een nest fokken is leuk maar kent ook veel bezorgde en onzekere momenten. Vooral de eerste weken wanneer de pups nog klein en hulpeloos zijn. Lemon komt zelf uit een nest van 14 pups, Dat was hard werken. Wij hadden het geluk dat Promisz, van af het eerste uur na de geboorte van het nest in 2012, River mee ging helpen de pups te verzorgen. Dat Proms ook melk ging geven was geweldig en een hele zorg minder. Lemon moet haar 12 pups zonder hulp van een pleegmoeder zogen. Voor Aukje een hele klus om goed in de gaten houden of de pups voldoende groeien. Op haar site LIMITLESS BLISS is het nieuws te volgen. Er zijn nog een paar reutjes beschikbaar.


  » Bekijk alle foto's