21-04-2018 - Volop Lente

Al dagen is het prachtig warm lente weer, zelfs met zomerse temperaturen. Bloesembomen lijken ontploft in uitbundige bloei, bladbomen zijn weer licht-lentegroen. Het is genieten. In de tuin zijn vogels druk bezig nest materiaal te verzamelen. De zachte haren van Hidden zijn favoriet. Kauwen slepen snavels vol naar hun nesten. Koolmeesjes moeten het met bescheiden plukjes doen. De tuin blijft een vogelparadijsje.
De jachttraining van de (K)NJV is weer begonnen. Ik heb les van Dirk van 't Slot. In de jarentachtig kreeg ik al les van Dirk. Toen met mijn blonde labrador Raban later met Flatcoat Whisper. Gaaf om weer les van Dirk te krijgen. Zijn ervaring en kijk op honden is geweldig. De opbouw van de lessen ook. Er is veel veranderd in de jachttraining . De harde methode van de jaren 80 waarin bij de tweede les werd gevraagd welke schoenmaat je had en of de hond dat ook wist met de slogan " laat 'm voelen wie de baas is " gelukkig verleden tijd. Dirk is honden man in hart en nieren. Hij is van trainen op succes en heeft de ervaring dat een hond niet bewust ongehoorzaam is maar de oefening nog niet begrijpt wanneer de hond dwars lijkt. In de opbouw van de training is iets misgegaan dus moet je als voorjager stapjes terug doen zeker niets forceren. Fijn voor Hidden dat erzoveel veel verschil is in de methode van toen en nu. Hitje gaat goed, ze wordt steeds zekerder in haar werk en vraagt veel minder hulp. Wat lijkt zij toch op haar oma Faith-Lin die ook met het ouder worden en positieve ervaring bij het werk steeds zekerder werd.
Bij Aukje gaat het met de pups van Lemon fantastisch, Linde en Lieze zijn op puppy visite geweest en hebben genoten van het knuffelen. Wat is het leuk om die kleintjes groot te zien groeien , de kinderen en de pups. Burg en ik verheugen ons op een nest met Hidden. Ik ben met een aantal, op stamboom, geschikte reuen kennis gaan maken en gaan wandelen. De keus voor de goede match zal nog lastig worden. Wat een gave honden. Sociaal gedrag en leuk spelen met Hidden geen opdringerig #meToo gedoe. Binnenkort ga ik de knoop doorhakken en laat ik weten op de site als de BC de fokaanvraag heeft goedgekeurd welke partner we voor Hitje hebben uitgekozen.
  » Bekijk alle foto's