03-11-2012 - verdrietig bericht

November begint met 2 nare berichten. Op 2 november hebben Els en Maarten afscheid moeten nemen van Noël Laszlo en Loekie en Jan van Fin Elvie. Op donderdag 1 november belde Els mij op dat zij zich ongerust maakte over Laszlo. De afspraak met de dierenarts was al gemaakt voor vrijdagmorgen. Els had er geen goed gevoel over en wilde mij toch op de hoogte brengen. Ik wist dat Laszlo al langere tijd kreupel was. Hij bleef onder controle bij de dierenarts en kreeg dagelijks pijnstillers. Daar deed hij het goed op. Hij ging weer mee wandelen. In de herfstvakantie had hij nog genoten in de Kempervense bossen en de kleinkinderen. Weer thuis kwam de kreupelheid ineens heel heftig terug. Laszlo kon nauwelijks meer op zijn poten staan en lopen. Zijn ogen stonden mat, de kwispel was uit zijn staart zijn eten liet hij staan. Het klonk zorgelijk. Het bericht van de dierenarts kwam toch keihard binnen. Laszlo had een agressieve snel groeiende tumor in zijn achterpoot. Hij had enorm veel pijn, behandelen zou geen oplossing meer zijn. Els en Maarten hebben direct een heel moedig en onvermijdelijk besluit genomen. Laszlo langer uitzichtloos laten lijden was geen optie. Zij hebben afscheid moeten nemen van hun kanjer. Op 23 December 2002 werd hij geboren. Zoon van Sterne uit het Noël nest. Hij was het eerst geboren pupje en kreeg daarom een gouden lintje. Het was een rustige schattige pup, hij werd een mooie lieve grote hond. Dagelijks ging Laszlo voor lange wandelingen met Maarten op pad. Door vele uren enthousiaste trainingen haalde Maarten met Laszlo mooie B1 WT's en KNJV B diploma's. Laszlo & Maarten een gouden koppel. Verknocht aan elkaar. Het afscheid nemen is zwaar. Laszlo was een stoere hond met een klein hartje. Hij was vader van een mooi nest en trouwe vriend van de kleinkinderen Just en Finn. Zijn gouden nest lintje was hij dubbel en dwars waard. Noël Laszlo een Gouden kameraad.

Op de zelfde dag kregen we, hoe vreemd kan het gaan, ook bericht van het overlijden van Fin Elvie, Een nestzus van Faith-Lin. Geboren op 27 augustus 2001 één dag na het Lowlands festival. Het laatste nest van Bo Brindle. In het nest kreeg zij een Oranje lintje en de naam Prinses Maxima. Het was een vrolijke ondernemende pup met koninklijke allure. Bijna was pupje Oranje bij ons gebleven. Het werd op het laatste moment toch lintje lila voor ons. Pupje Oranje ging mee naar Grootebroek met Jan en Loekie. Vanaf dat moment Fin Elvie. Zij werd warm ontvangen door haar half zus My Way Glenna. Elvie en Glenna werden dikke maatjes. Elvie was verzot op zwemmen in de Noord Hollandse polder voelde zij zich in haar element. Begin 2012 ging het minder goed met haar. Ze werd strammer en duidelijk oud. Het wandelen werd steeds moeizamer. Zij ging mee zittend op de scootmobiel. Afgelopen week werd zij enorm benauwd en ging hoesten. Eten deed zij nauwelijks. De dierenarts constateerde tumoren in de longen. Haar zo benauwd te zien was vreselijk. Ook voor Elvie moest er een besluit genomen worden. Voor de hond het beste besluit voor Loekie en Jan een enorm gemis. Na 37 jaar honden maatjes om zich heen is het huis nu eindeloos leeg.

Ik zit met een dikke keel de site bij te werken en kijk naar Faith-Lin, die ligt onwetend te slapen op haar bed... ik wens jullie heel veel sterkte....


  » Bekijk alle foto's