06-09-2015 - Hidden is loops !

In de eerste week van september is Hidden loops geworden. Ik had haar loopsheid nog niet verwacht. Promisz was voor het eerst loops met 19 maanden River met 17 maanden. Hidden is onze eerste Flatcoat die voor het eerste jaar loops is. We merken er weinig van. Hidden is niet anders dan anders. Af en toe een druppel, meer niet. Een broek aan is(nog)niet nodig.Onze jongste hond is volwassen aan het worden. Wat een verschil met de hummel van vorig jaar. Het rompertje met de tekst
"I Am Hidden Flatcoated Retriever" is allang te klein. Nog wel bewaard, dus nu een foto van Hidden met haar puppy outfit in de bek.
Gisteren is de jachttraining begonnen. Een junior en puppy groep. In leeftijd variërend van zo'n 11 weken tot 11 maanden. Super leuk om weer verder te gaan na onze puppy training bij Peter. Ook nu is Peter onze leermeester. De groep was klein met 4 van de 10 cursisten. Volgende week zij we vast compleet. De oefeningen weer leuk. Hidden deed al haar opdrachten netjes. De dummy werd goed gezocht en vlot gebracht. Zus Suus was dit keer lekker dwars. Helemaal niet met haar vrouwtje bezig. De omgeving was veel leuker. Wat een passie heeft die dame, Tineke heeft aan Suus haar handen vol. Wat een gave snelle dochter van River! Hidden was aan het begin van de training even erg fanatiek naar haar zus uitgevallen. Zo heb ik Hidden nog nooit eerder mee gemaakt. Ze is altijd super sociaal naar alle honden die met haar willen spelen. Met haar zus was het echt even matten. Bij de puppy training waren de honden onderling altijd leuk. Denk toch door de loopsheid die reactie, met recht even Hidden FIRE. Volgende week zijn Nilaq en Rodger ook weer in de training. Hidden is dan net een week loops, dus even kijken hoe dat gaat met de jonge mannen.
Linde en Jikke hebben dit weekend gelogeerd. Gisteren zijn we naar de Botanische tuinen in Utrecht gegaan. Altijd een succes met de prachtige vlinderkas. Ook wandelen met de honden is een avontuur. Vandaag speelde Opa Burg in het laatste zomer concert in de Bilt op het landgoed Beerschoten. Het weekend is weer prima besteed met leuke vrije tijd bezigheden.


  » Bekijk alle foto's