09-10-2017 - MAP Vollenhoven en meer

Oktober is nog geen 10 dagen ver, toch is er genoeg te melden. Afgelopen weekend waren Burg en ik actief met onze hobby's. Ook stonden 2 verjaardagen in de familie op de agenda.
Vrijdag 6 oktober de MAP op landgoed Vollenhoven. Om 7 uur reed ik in de schemer het weiland in waar wij de auto's konden parkeren. De zon begon op te komen. Prachtig roze-rood kleurde de wolken. Een paar reeën sprongen weg, niet gewend aan zoveel actie in hun leefgebied. De uitgezette proeven waren pittige opgaven voor de voorjager en de honden. De afstanden ver en een flink aantal lastige verloren apporten. Het weer wisselvallig, zon afgewisseld met felle regenbuien gaf schitterende regenbogen te zien. Het is een vreemd idee dat nog geen 2 kilometer verder aan de zelfde weg werd gezocht naar Anne Faber, de vermiste vrouw. Al dagen is de Amersfoortseweg deels afgesloten voor verkeer en zien we veel politie busjes staan in het gebied waar we dagelijks lopen met Promisz en Hidden. In de,nu leeg gepompte,vijver zwemt Hidden regelmatig. Hidden heeft heel goed gewerkt, toch heeft zij haar MAP B niet gehaald. Bij de laatste proef moesten na een drijfjacht in het bos 2 konijnen gezocht. Hidden zat tijdens deze drijfjacht naast mij in het weiland op zo'n 25 meter van de bosrand. Wij konden het schieten en het lawaai van de drijvers goed horen, niets zien. Op teken van de keurmeester mocht ik Hidden het bos in sturen om de konijnen te halen. Het eerste konijn kwam vlot binnen. Het tweede konijn kon zij niet vinden. Hidden heeft absoluut haar best gedaan. Omdat de tijd om was moest ik haar terug fluiten. Had zij het konijn dan nog mee gebracht was het nog een voldoende. Maar helaas het 2e stuk wild kwam niet op het tableau, wel positief dat Hidden uit het bos komt vanuit een zoek actie op mijn fluitsignaal. Net niet gelukt toch 11 van de 12 stukken wild binnen. Volgend jaar nieuwe kansen. Ik ben blij met mijn hondje dat steeds beter en met zelf vertrouwen haar werk gaat doen. Nu maar hard duimen dat haar loopsheid volgend jaar gunstig is en ik een paar Mappen kan inschrijven. Luca, de half broer van Hidden heeft op zaterdag 7 oktober in Enkhuizen met Ruud zijn 3e MAP B gehaald. Super prestatie.
Burg had een repetitieweekend van de NS Harmonie in Ede het Akoesticum. Hard oefenen voor het najaars concert op 18 en 19 november in de Kom in Nieuwegein. Zaterdagavond werd de 60e verjaardag van mijn broer in Delft gevierd. Een onderbreking in het muziekweekend. Zondagochtend ging Burg weer terug naar het Akoesticum. Ik ging naar Wilnis waar de verjaardag van Jikke werd gevierd, Opa Burg was er dit keer niet bij. Jikke is op 10 oktober echt jarig maar zijn feest werd op zondag 8 oktober gevierd. Fijn dat we de luxe van 2 auto's hebben en er geen gedoe is wie de auto nodig heeft. voor mijn ritje naar de Ronde Venen eerst nog kijken bij uitzending gemist naar Blauw Bloed van zaterdag 7 oktober. Niels was bij de uitreiking van de Koninklijke Prijs voor de Kunst op 6 oktober geweest. Heb je als kunstenaar die prijs een keer gewonnen dan krijg je jaarlijks een uitnodiging om op het Paleis op de Dam te komen bij de volgende uitreiking. Leuk dat hij er werd uitgepikt voor een interview en dat er beelden werden getoond van de uitreiking in 2014. Een prijs om trots op te zijn. Dat ik daar in 2104 bij mocht zijn was helemaal geweldig. Dus na Blauw Bloed met kado naar Wilnis. Jikke kreeg van een vriendje een nep hondendrol. Een vet gaaf kado voor veel jongens van 8 jaar. Judith en Ulvrin met de meisjes waren ook op de verjaardag. Op de terug weg naar Ede hebben zij mij in Zeist weer opgepikt om naar het oefen concert van de NS Harmonie te gaan. Een mooie afsluiting van een actief weekend. Met Burg kon ik natuurlijk weer terug rijden naar Zeist. Voor Judith en Ulvrin en de kinderen was de afsluiting van het weekend niet zo feestelijk. Op zondagavond hebben zij Cielo, hun kat van bijna 14 jaar moeten laten inslapen. Cielo, hemel in het Spaans, is vernoemd naar het muziekstuk SKY dat is gespeeld bij de Biltse harmonie als concoursstuk. Judith speelde toen klarinet en vond het een mooi stuk muziek. Afscheid nemen van een huisdier is altijd moeilijk. Mirte en Feline zijn erg verdrietig.


  » Bekijk alle foto's