26-09-2019 - Drukke september maand

September is al in de laatste week. Het was een maand met prachtige nazomerse warme dagen, met het ingaan van de herfst sloeg ook het weer om, van veel zon nu veel koeler en buien. Ineens echt najaar. Wel even wennen zonder jas de deur uit is niet aangenaam. Het was een gezellig drukke maand. Begin september ben ik met mijn vriendin Ineke naar Frankrijk geweest. Haar golden Ayla heeft zij in mei moeten laten inslapen. Zonder hondenmaatje was het erg stil in huis. Ineke kreeg het aanbod om bij een bevriende fokker in Frankrijk een herplaats reu te halen. Een fijn aanbod zeker wanneer je een pup in huis niet meer zo ziet zitten. Eerst natuurlijk wel kennismaken want een grote volwassen reu na een teefje is wel iets anders. Een paar dagen hebben bij Cathy gelogeerd en wat zijn we gastvrij ontvangen. Super gezellig was het bij haar. Cathy heeft een aantal Goldens en een jonge Fatcoat van 7 maanden. Samen met Cathy heb ik getraind met Dana 1 van haar Goldens. Dana is een gemotiveerde werker dus een feestje om met haar aan de slag te kunnen. Geweldig hoe Dana mijn opdrachten opvolgde. Ik moest even wennen aan de Franse commando's. Maar Dana begreep al snel de bedoeling. Mijn eigen Flatjes miste ik wel. De herplaats reu Titi bleek een schot in de roos. Wat een relaxte lieverd. Titi is inmiddels al 14 dagen bij Ineke in Zeist en lijkt helemaal gewend en op zijn plek. In plaats van de Franse Tarn nu de Utrechtse Heuvelrug. Hij is 8 jaar en vindt alles prima. Ook het wandelen met Hidden en Ocean was een succes.
Wij hebben van het prachtige nazomerse weer nog even gebruik gemaakt. In plaats van de caravan naar de stalling te brengen zijn we nog ruim een week naar Zeeuws Vlaanderen gegaan. Even genieten van het strand en de zee. In Nieuwvliet was het druk. Op de stranden wandelden met name onze Oosterburen. Na 1 oktober mogen honden pas officieel los op het strand. De meeste eigenaren hebben hun hond gewoon los lopen en dat gaat probleemloos. Ocean is super enthousiast en wil graag iedereen begroeten vooral soortgenoten. Ze gehoorzaamt super goed dus bij het eerste fluitsignaal is zij al weer terug in de zelfde snelheid als de heenweg. Dus met niemand een probleem ervaren. Op 1x na. Een eigenaar met een giga New Foundlander begon op verre afstand al de schreeuwen en te schelden in het Duits. Ik floot Ocean, die niet eens bij hem in de buurt was geweest, terug. Als een raket kwam zij weer aan geracet en bleef braaf naast mij lopen on-aangelijnd. De New Foundlander was een duidelijk gefrustreerde woesteling en nauwelijks onder controle te houden. Wat een spektakel om niets. Akkoord het was nog voor 1 oktober maar er was niets aan de hand. Die dag werd Market Garden herdacht,ik had even het gevoel dat er nog steeds sprake was van een Duitse invasie. Inmiddels is de caravan naar de winterstalling. Wat hebben we vanaf april heerlijke weken gehad en kunnen we ons nu alvast verheugen op 2020 het volgende sleurhut seizoen.

Op 12 september heeft Dr Stades het officiële Ecvo oogonderzoek bij Ocean verricht. Ik vond het spannend na de fikse beschadiging afgelopen mei. Gelukkig zijn er geen afwijkingen gevonden, alles vrij ook distichiasis en gonio. Nu nog de afspraak maken voor de HD foto's en het PL onderzoek. Dat laat ik in oktober of november doen. Ik verwacht geen problemen toch blijft het altijd spannend wat er wordt geconstateerd. Ocean is echt een Rough Ocean, zij lijkt enorm op haar oma Rough River. Gaat voor niets aan de kant en stormt het leven door, wat een turbo. Ik heb mijn handen vol aan haar, een uitdaging is zij zeker. De caravan kan zij niet meer uitbreken, die sluiten we nu aan de buitenkant af met een stang. Nu maar duimen dat zij niet net als River ontdekt dar je ook door de ramen kan ontsnappen. In 2020 is zij vast veel rustiger...


  » Bekijk alle foto's