19-04-2015 - even een midweekje weg

Na de begrafenis zijn wij een midweekje weg geweest naar Breskens. Dat deze korte vakantie zo welkom zou zijn konden wij bij de boeking een paar maanden geleden niet weten. Het was echt even bij komen na de laatste weken intensieve zorg rond mijn schoonvader.
Een zeewindje door je haren voelen en wandelen langs de zee er even helemaal uit. Op weg naar Breskens gingen wij, met een omweg, langs in Sittard bij Irene even kijken naar Noa de nest zus van Hidden. Het was een gezellige middag. De honden raceten door de tuin helemaal blij elkaar weer te zien. River zou gaan logeren bij Bas, was inmiddels loops geworden dus alle 3 de hondenmeiden gingen mee. Noa is een mooie jonge hond. Bij de training doet zij het ook erg goed. Graag met Irene willen werken en heel oplettend. Een enthousiaste dochter van River, leuk om te zien hoe zij zich ontwikkelt. In Breskens hadden wij een bungalow vlak bij de strand opgang. Een trap van zo'n 80 treden. Even een klim maar dan direct aan het strand. De honden vonden het geweldig, Hidden heeft zich helemaal uitgeleefd. Rennen en pootje baden in de aan spoelende golven. 's Avonds was zij uitgeteld van alle nieuwe geuren en ontmoetingen op het strand. Wat een prachtige week met onvoorstelbaar mooi weer, zelfs temperaturen boven de 22 graden. Op de terug weg zijn wij in Poortvliet langs gegaan bij een andere zus van Hidden, Norah. Ook Norah is een prachtige jonge hond. Zij heeft een heerlijk vrij leven en veel ruimte. De ontmoeting met Hidden was een leuk weerzien. Even moest Norah wennen maar al snel was het grote achtervolging feest begonnen. Het was een fijne week geweest. Ook een week van overdenking.

Promisz was de hele week enorm in haar element, samen rennen met Hidden en River langs de kust lijn genietend van de zee en de, niet te lange, strandwandelingen. Bijna 9 jaar, ingeschreven voor de veteranen klasse op de FRC Clubmatch deed zij niet onder voor de River en Hidden. Fijn om te zien dat zij op 9 jarige leeftijd nog zo actief is. Des te harder kwam het bericht van Peter binnen. Gamble de nest broer van Promisz is op 12 april plotseling dood gebleven. Op zaterdag 11 april was hij nog helemaal uit zijn dak gegaan op het strand in Julianadorp. Samen met Flame en Dice. Er was geen enkel signaal dat het niet goed was met Gamble. 's nachts gaf hij ineens verandering van gedrag te zien. Hij werd lusteloos op een verontrustende manier. Door de dierenarts werden Peter en Janneke met Gamble door gestuurd naar de faculteit in Utrecht. Dat er een probleem was met zij hart was duidelijk welk probleem nog niet. De echo liet een extreem vergroot hart zien. Er was geen genezing of behandeling meer mogelijk. Peter en Janneke hebben geen besluit hoeven nemen om Gamble in te laten slapen. Gamble is in Utrecht direct na de echo zelf overleden. De schok van het overlijden van Gamble is daardoor extra groot. Hij was de dag ervoor nog zo sterk en leek onverwoestbaar in zijn energie. Peter heeft fantastische jaren met hem beleefd, veel getraind, wedstrijden gedaan, MAP's en WT's gehaald. Gamble ging ook mee in de praktijkjacht, een dijk van een hond een maatje voor Peter, Pure Gamble een hond om niet te vergeten een hond met een geweldig karakter een prachtige broer van Pure Promisz.
Promisz over het strand zien rennen af gelopen week zet je dan weer aan het denken, het kan zomaar om slaan. Flatcoat's: een beeld van tomeloze energie alles gaat in snel trein vaart, tijd om aan te geven dat ze niet in orde zijn hebben ze niet, In eens is het op, het leven in een flits voorbij een grote kanjer is niet meer.... Je maatje verliezen doet pijn.


  » Bekijk alle foto's