27-09-2016 - 2016: Lowlands BE op Terschelling

Al veertiendagen genieten we van deze fantastische nazomer op Terschelling. De eerste week was tropisch warm. Een paar dagen boven de 30 graden en weinig wind, twee elementen die ongebruikelijk zijn op de Waddeneilanden. Het waait altijd en de temperatuur is beduidend lager dan op het vaste land. Wij zijn blij met deze uitzonderlijke warme weersomstandigheden op het eiland. Wat een cadeau !
Tien jaar geleden in september 2006 waren wij voor het laatst op Terschelling. Promisz was een pup van 12 weken Brindle een oudere dame van 11 jaar en Faith-Lin was 5 jaar. Nu is Promisz een bejaarde dame en stuitert Hidden in de rondte. River missen we, wat zou zij ook genoten hebben van de wandelingen op het strand de duinen en ook op het voor honden verboden wad. Het blije karakter en enthousiasme van Hidden maakt veel goed, zij geniet voor twee.
Wij staan in Oosterend met de eigen caravan bij het Wan-Tij. Het is na seizoen, er zijn weinig anderen kampeerders op het veld, dus ruimte in overvloed. Oosterend is de rustigste hoek van het eiland. Het laatste dorpje aan de rand van de duinen vlak bij het wad en het begin van de Boschplaat. Winkels zijn er niet, wel 2 prima restaurants. Dagelijks maak ik lange wandelingen met Hidden. Wat een makkelijke hond. Ook de training met onze leverkleurige dame gaat gewoon door. Ruimte genoeg om te oefenen. Het weiland om de hoek. Markeren en lijnen lopen, ook af en toe een sleep. Hidden doet het allemaal met plezier. Ik heb zin in de wintertraining bij Peter, de data zijn al in de agenda genoteerd.
Promisz mag ook af en toe meedoen. Een sleep uitwerken doet zij nog steeds met overgave, een verloren apport ook. Ook dirigeren vindt Promisz nog leuk om te doen. Ze geniet duidelijk van het mogen werken. De lange wandelingen die slaan we over, een half uur is voor Promisz lang genoeg. Aan de zee rond scharrelen en schelpen kraken vindt zij geweldig. Dat kan zij lang vol houden. Net als 10 jaar geleden. Toen konden we niet lang wandelen omdat zij te jong was nu omdat zij zelf niet meer wil en te oud is. Dat zij geniet dat is duidelijk. Nog een week te gaan dan gaan we weer op de boot terug. Wat zal ik het eiland gaan misen. De zonsopgang en de zonsondergang de zilte geur van het wad, de honderden vogels die rusten voor zij verder trekken. Het is allemaal betoverend mooi.
Het gaat dit keer geen 10 jaar duren voor we weer naar Terschelling teruggaan: Burg kan in april 2017 mee spelen bij de Harmonie van Hoorn Jubal. Hij is in deze vakantieweken een welkome meespelende gast op de repetitieavonden. Dat bevalt zo goed dat er een uitnodiging is gekomen om mee te doen bij het voorjaars concert in 2017. Super gaaf.


  » Bekijk alle foto's