01-01-2016 - Nieuwjaars duik in het land van Maas en Waal

Voor alle "Lowlands" Nieuws volgers: GELUKKIG NIEUWJAAR !
De jaarwisseling in Hurwenen in de B&B was een succes. River had geen last van het vuurwerk: Zij lag relaxt bij ons op de bank. Vlak voor middernacht gingen we naar buiten. De kerk klok van Hurwenen sloeg 12 maal. Het Nieuwe Jaar ingeluid. Boven op de dijk hebben we gekeken naar het siervuurwerk in de plaatsen rondom Hurwenen. Een schitterend schouwspel. Er werd veel moois de lucht in gejaagd. De honden stonden los naast ons mee te kijken. Geen enkele stress. Ook de harde carbid klappen in het dorp Hurwenen, een paar honderd meter van de B&B af, vonden de honden meiden prima. Een mooi begin van het verse jaar.
Voor Burg wordt 2016 het jaar van zijn pensionering na bijna 50 jaar prima werkgevers jaren. Een andere periode die zijn invulling makkelijk gaat krijgen. Een zwart gat daar geloof ik niet in. Zich vervelen gaat niet gebeuren. Burg heeft genoeg te doen in zijn muziek.
Op deze eerste dag van het jaar hebben we de zon op zien komen achter de kerk van Hurwenen en genoten van een prachtige ochtend wandeling in de uiterwaarden van de Waal. Mijn collega liet vol trots de omgeving van zijn dorp van amper 800 inwoners zien. Het land van Maas en Waal opvallend groen met nog laat bloeiende zomerse bloemen. Bijzonder begin van januari 2016.
River en Hidden namen een heerlijke Nieuwjaars duik in de uitloop geulen van de Waal. Promisz houdt niet van een koude natte vacht: Zij kon lekker veel gras grazen, want dat was er genoeg in de groene heuvels onder de gouden zon...


  » Bekijk alle foto's