27-05-2021 - Meer dan dubbel: 8x puppypret

Na een heftige start met de spoed keizersnede zijn de pups nu bijna 5 weken en al volop hondje aan het worden.
Wat zijn ze weer leuk. Ocean is een zorgzame moeder. De eerste weken bleef zij 24/7 bij haar kinderen. Nu is zij aan het opvoeden. De pups mogen drinken wanneer zij wil en anders wordt er gegromd. Spelen doet zij ook maar gaat de pup te ver wordt deze door poot oplegging of even haar hoofd erop op terecht gewezen. Gaaf om te zien hoe Ocean het moeder zijn op heeft gepakt.
Haar staart is helemaal genezen. Nog niet vol behaard maar er is al duidelijk vacht en zelfs een kwastje aan de punt waarneembaar. Wat een opluchting. Amputatie niet nodig, De staartbeschermer en de laserebehandelingen hebben het kunnen voorkomen.

Het weer werkt niet echt mee om de pups in de tuin te laten. Te veel regen en hagelbuien met onweer. Af en toe kunnen zij even de tuin in. De doglo waar we de pus altijd in konden laten liggen is 3 jaar geleden met de nest broervan Ocean Hjari mee gegaan. Voor dit nest hebben we een hondenvilla aangeschaft. Dit riante nieuwe onderkomen is een prima plek, de pups kruipen er graag met zijn allen in. Warm en droog. Een hagelbui of onweer over het huisje wil ik de pups niet aan blootstellen dus steeds buienradar en de lucht in de gaten houden om de kleintjes weer op tijd naar binnen te halen. Vanaf het komend weekend zou het weer echt beter worden. Alle regen is prima voor de grondwaterstand de natuur leeft van al het water op. Dus te veel mopperen over alle regen wil ik niet. De tuin ligt er groen bij de bossen ook. Voor het zindelijk maken van de pups hebben we dit keer kunstgras in de puppykamer liggen. Ideaal. Het gras is super goed schoon te maken en de pups lijken er graag gebruik van te maken. Geen kranten of celstof trainingmatjes gedoe meer. De kranten en matjes worden altijd verscheurd gaan enorm stinken en het kunstgras lijkt de oplossing voor de eerste beginselen van zindelijkheid. Ook buiten hebben we een mat neer gelegd. Veel beter schoon te krijgen dan de stenen. Wat een geweldige tip van Marion en Rick die net een nest van Trophee hebben groot gebracht, een kleindochter van River.

Maandag 31 mei worden de pups gechipped, de eerste groet stap naar de nieuwe wereld buiten het nest. Voorlopig zijn ze nog bij ons en kunnen we van de pups en de gezelligheid genieten. De leukste tijd van inprenten en met ze op pad gaan is nu aan gebroken, nu nog beter weer dan gaat het allemaal wel weer lukken


  » Bekijk alle foto's