29-06-2020 - Juni 2020 berichten

Nog 1 dag te gaan en de zomermaand juli is een feit. De langste dag is al geweest, de dagen worden al weer korter. De maanden vliegen voorbij ook al veranderd er niet veel.
De jachttrainingen zijn weer begonnen. Op maandag in een klein groepje van 4 honden bij Sander op woensdagavond bij Arie van de KNJV een groep van 15 honden. Wat een verschil. De luxe van een kleine groep en de opbouw van de lessen op maandag is echt super. Drie Flatcoats en 1 Golden Retriever. Ocean is het enige teefje. De oefeningen zijn gaaf en Ocean vindt het allemaal prachtig. Wat een gedrevenheid laat zij zien. Heerlijk om met haar te werken.
Op woensdag is de groep gemêleerder. Een paar Goldens, 2 Flatcoats, Labradors, een aantal stoere Duitse staande Draadhaar reuen en Heidewachtels. Ook op woensdag vooral reuen. Ocean is afgelopen week loops geworden dus zit trainen er even niet in. Want de jongens zitten hoog in hun hormonen en zijn niet van plan te doen wat de eigenaar zegt als zij Ocean ruiken. De slogan van de KNJV van jaren geleden "Appél is Appél" geldt allang niet meer. Dus onze zwarte dame blijft thuis. Even geen groeps training maar zelf aan de slag. Ocean vindt apporteren geweldig. Markeren doet zij nu echt goed. Strak in de lijn naar de valplaats en bijna altijd er bovenop en direct terug. Kraaien, Kauwtjes, eenden of een konijn. Ze vindt het allemaal prima. Is snel en geeft mooi het apport af. Inmiddels zijn de corona maatregelen wat soepeler dus lijkt het erop dat er toch in 2020 SJP proeven MAP's en certificaatdagen georganiseerd mogen worden. Zou toch heel mooi zijn als het lukt een mooie B met Ocean te halen in 2020. Over water blijft nog wel een hapering. Als het water te breed is wordt zij onzeker bij het naar de andere kant zwemmen. Uit het water kan een dummy meters ver gegooid en is ook een afstand van 30 meter geen punt, als een speedboot gaat zij op de dummy af en haalt het apport. Maar over het water is echt een dingetje. Komt vast wel goed. Heeft bij Hidden ook een tijdje geduurd voor zij vol vertrouwen het water over zwom.
Afgelopen week hebben wij weer met de caravan in Oosterbeek gestaan. Heerlijk aan de Rijn. Zwemmen kon de hele dag dus prima te doen in de zomerse hitte.
Op 9 juni is Mirte 11 jaar geworden, dus het uitje met Omi naar een Hotel werd haar cadeau. In het weekend van 20 - 21 juni heb ik met haar overnacht in Rotterdam op het 218 lange cruise schip SS Rotterdam. Door corona was het nog heerlijk rustig. Nog weinig toeristen dus alle ruimte en aandacht voor de gasten op dit oude schip. Het uitje was echt een succes. De Euromast ook alleen met een klein groepje en van te voren geboekt te bezichtigen. Het weer was heerlijk. Zonnig droog en een lekker windje. Wij zijn rondom het schip en de Euromast gebleven. Dus niet naar de Markthal of de Koopgoot. Te veel mensen in besloten ruimten moet je nu echt vermijden. Mirte heeft genoten en ik ook. Fantastisch om dit met de kleinkinderen te kunnen doen. Zondag 21 juni werd in Zeist Vaderdag gevierd ook gezellig met een felblauwe Vaderdag taart. Jikke wordt in oktober 11 jaar, dan mag hij mee naar een Hotel. Misschien ook Rotterdam want dat is echt een fijne stad om te verblijven. De watertaxi is helemaal een groot succes. Lieze en Linde en nu ook Mirte vonden dat super snelle varen echt geweldig. In juli en augustus staat er geen caravan weken gepland. Thuis in de tuin is ook heerlijk genieten en af en toe een lange wandeling in een ander gebied er is nog genoeg te zien en te doen. Stilzitten hoeft niet. Ook de muziek van Burg wordt weer een beetje op gepakt. In kleine groepjes wordt nu gerepeteerd. In de tuin bij iemand thuis een prima oplossing. De 1.50m regel is goed te handhaven. Of er concerten gegeven kunnen worden is de vraag, maar een klein begin van weer samen spelen is er.


  » Bekijk alle foto's