17-01-2022 - Blauwe maandag 2022

Geen tijd voor voor "Blue Monday" voor ons.

Vandaag een belangrijke dag, de 41e verjaardag van Annelieke onze jongste dochter en de dag dat we de sleutel van ons nieuwe adres Biddinghuizen krijgen. De Hannie Schaftlaan is verkocht dus kunnen we met een gerust hart gaan klussen op de Havenkant. We hebben er zin in. De verhuizing is eind februari gepland. Rustig alle tijd nemen voor schilderen, behangen en vloeren vernieuwen.

Toch is er wel een beetje "Blue" gevoel. Afgelopen week heb ik de as van onze 5 Flatcoats die hun leven op de Utrechtse Heuvelrug gevierd hebben uitgestrooid tijdens een lange wandeling in het gebied waar zij samen veel avonturen beleefd hebben. Al vanaf 2001 staan de asbussen van Whisper, Brindle, Faith-Lin, River en Promisz in de tuin. Alleen Sempiternal Black Busy Whisper is niet in Zeist geboren, de andere vier wel. Dat zijn onze eerste Lowlands Black Energy honden. Zij horen in de omgeving van Zeist, niet in de polder.
Whisper, Brindle, Faith, River en Prom, die hun hele leven in de omgeving van de Zeister bossen hebben rondgerend wilde ik niet mee nemen naar de polder. Ik heb de as uitgestrooid op hun favoriete plekjes.

Een herinneringen-wandeling.

Het was de hele dag mistig, echt een dag om mij ook een beetje verdrietig te voelen. De vrolijke momenten met de honden kwamen meer in mijn gedachten. Wat heb ik van ze genoten en wat waren ze altijd blij en enthousiast. Klauteren op bomen, zoeken naar muizen, graven van gaten. Achter elkaar aan rennen in volle Flatcoat vrolijkheid. Veel mooie herinneringen om even aan te denken. Alle vijf waren het top honden. Wat een geweldige nakomelingen zijn er gekomen in de Lowlands Black Energy kennel. Hidden en Ocean gaan we nog veel jaren genieten van lange wandelingen nu rondom Biddinghuizen.
Het voelt goed zo......


  » Bekijk alle foto's