30-04-2022 - Laatste dag van april

Een dag voor 1 mei, voor mij blijft 30 april nog steeds Koninginnedag. Vandaag een beetje druilerig weer. Motregen en bewolkt, prima voor de droge tuin die nattigheid. Inmiddels wonen wij 2 maanden in het dorpse Biddinghuizen. Ik ben vrijwilligere geworden bij IVN. Een stichting die zich bezig houdt met de natuur in brede zin. Nestkastjes ophangen en controleren natuurpaden aanleggen wandelingen met de boswachter plannen. Echt fijn buiten zijn. Mijn eerste activiteit was bereklauw uitgraven. Een pittige klus in de zware kleigrond. Ik heb een hardnekkige ontsteking in mijn schouder. Ben onder behandeling bij een osteopaat. Opdracht voorzichtig zijn met mate bewegen. Op mijn vraag of ik in de tuin mag werken kreeg ik het antwoord dat dat prima is. Of bereklauw steken onder tuinwerk wordt gezet vraag ik mij af maar het was een super leuke middag in een enthousiaste groep vrijwilligers samen met boswachter Harold. Over 3 weken weer een andere klus. Wij voelen ons op ons plek. De polder met de bloembollenvelden is prachtig. Wat een kleuren en wat een grote velden. Ruimte genoeg hier.
Onze Toyota Avensis is eerder dan gepland ingeruild. De APK kwam de auto goed door. Moest 1 onderdeel vervangen worden. Dat onderdeel op dit moment lastig te leveren kon meer dan een maand duren. Dus besloten de Toyota in te ruilen. Ook niet rijdend ging de Toyota dealer in Dronten akkoord met inruil. Met het nieuwe onderdeel zou de auto het weer top doen. De nieuwe occasion is een Skoda Yeti. Mooi hoog en genoeg ruimte voor de honden.
Met Pasen hebben Mirte en Feline bij ons gelogeerd gezellig ook weer paaseieren verstoppen. De meisjes hadden hun eigen verdieping met badkamer. Feline vond het net een hotel.
Ook Koningsdag is in een dorpse gezelligheid gevierd. Foto's volgen nog  » Bekijk alle foto's