24-11-2019 - November nieuws

November gaat al weer de laatste week in, de dagen vliegen voorbij. Het is een jaar geleden dat ik met pre-pensioen ben gegaan. Hoe ik heb kunnen werken naast al mijn andere activiteiten vraag ik me regelmatig af. Ik kom op sommige dagen uren te kort. Vervelen doe ik mij dus niet. Lekker bezig met allerlei leuke dingen nu met het grote voordeel dat er geen werkgever gedoe is.
Bij de WT van de WFRG begin november heb ik met Ocean niet het C certificaat gehaald. Ocean heeft prachtig gewerkt en op 3 proeven mooie punten gescoord. De laatste 2 opdrachten waren voor Ocean net een graad te lastig dus kwam zij 4 punten te kort voor het certificaat. Ik ben trots op haar werk. Het niet bemachtigen van het diploma pech: Het blijft een jurysport. Als voorjager kun je je soms afvragen of de beoordeling wel helemaal fair is geweest. Ocean had nergens last van, zij heeft een top dag gehad. Ik had, ook zonder certificaat, een heerlijk weekend. Samen met vriendin Barbara gezellig gelogeerd in een B&B in de buurt van de WT. Dus niet vroeg op om naar de working test te rijden, wel relaxt ontbijten in de landelijke omgeving van Lochem. De B&B zou hond vriendelijk zijn. Dat klopte in principe wel: De gastheer en gastvrouw waren enthousiast over onze 4 voeters. Vooral Indy vonden zij heel leuk. Ocean is nogal onstuimig met haar 15 maanden dat tikkie overdreven blije gedrag wordt niet door iedereen gewaardeerd. Het lastige was in deze B&B dat wij een steile, open, gladdetrap op moesten naar onze slaapkamer. Voor de honden een
uitdaging. Ocean moest zich overwinnen maar ging toch naar boven. Trap af was een nog grotere opgave. Ocean kreeg ik zover dat zij stapje voor stapje er kalm afliep. Ik hield haar tegen op haar borst. Indy van Barbara wilde met een grote sprong van de trap af naar beneden jumpen. Zij zag de gladde, steile treden niet zitten. Barbara heeft Indy van de trap getild, een klus waar ik mijn petje voor afneem. Deze B&B zullen wij dus nooit meer boeken. Ook het gezellige geklets van de B&B houders hadden we na een paar uur wel gezien. Volgende keer maar een Hotel kamer reserveren.
De WT locatie was prachtig, een camping ernaast dus een mooie plek om in 2020 een keer naar toe te gaan. Plannen maken is altijd leuk.

Hidden is op zaterdag 16 november mee geweest in de weilanden rond Arkel op de hazen. De uitnodiging had ik gekregen van Jacqueline en Jan. Jacqueline had Hjari, de zoon van Hidden mee. Voor hem zijn eerste ervaring in de polder op de hazen. Hidden was zijn voorbeeld. Super om mee te kunnen maken dat haar zoon het werk in de praktijk mag leren. Dat Hjari aanleg heeft was al snel duidelijk. Hij hield het veld goed in de gaten ging braaf zitten wanner er een schot ging volgde alert alle bewegingen van de hazen zonder gepiep of ander hinderlijk gedrag. Echt een heerlijke hond om mee te werken. Hidden kan trots zijn op haar enige zoon. Vader Jimbei heeft natuurlijk ook al volop bewezen dat hij werken kan. De nakomelingen dus ook.

In dat zelfde weekend was het najaarconcert van de NS Harmonie, zondag de 17e ben ik gaan luisteren. Het was een prachtige uitvoering waar het publiek zichtbaar van genoot. Na maanden intensieve studie is er een mooie muzikale prestatie neergezet. Gaafzo'n muziek hobby waar je zoveel mensen blij mee weet te maken.

De training met Ocean is weer begonnen. Nu geen les van Peter maar doorgeschoven naar Sander. De oefeningen die worden bedacht zijn gaaf, de honden moeten echt hun best doen. Ocean vindt het allemaal prachtig, Zij lijkt meer op haar oma River dan op haar moeder Hidden. Zij is enthousiast in het werken, wil graag en is snel. Deze week voor het eerst wat wild uit de diepvries gehaald. Voor Ocean nieuw, maar geen belemmering. De fazant en eend werden netjes gevonden en gebracht. Wat een feest om met Ocean te kunnen trainen. Zij is met al haar onstuimigheid ook super schattig met de toy poedel pup van dochter van een vriendin. Elise kan probleemloos op visite komen voor het socialiseren met grote honden. Wat een piepklein hondje is Veda. Ocean is heel verzorgend, Hidden negeert het hummeltje. De eerste kennismaking met grote soortgenoten was geslaagd.

Vandaag was de fokdag in Kerkwijk. Een nest met kleinkinderen van River was aan de beurt. Ik zit in een werkgroepje voor een nieuwe invulling van de fokdagen in de toekomst en wilde natuurlijk ook de kinderen van Lowlands Black Energy Sweep Unity zien. Een vrolijk stel leuke Flatcoats. De verslagen van de honden waren positief. Allemaal uitmuntend. Een mooi nest waar je trots op kunt zijn.

Een ander nieuwtje gaat over de site. De site zo als die nu is voldoet niet meer aan de eisen die de webhost stelt. De kans dat de site uit de lucht wordt gehaald zit er dus in. Martijn die de Lowlands site heeft gecreƫerd in 2002 is gestopt met sites maken. Gelukkig heb ik mijn oudste broer Hans kunnen strikken om zich over een nieuwe site te gaan ontfermen. Hans heeft meerdere sites onder zijn beheer. Hij is actief in een Vogelspotgroep in Noord-Holland en ook actief bij Metius een sterrenkijkgroep. Hoe lang het gaat duren voor de vernieuwde Lowlands site in de lucht komt weet ik niet. Ik ga duimen dat deze site nog even mag blijven voortbestaan.
  » Bekijk alle foto's