31-12-2019 - Laatste Nieuws van 2019

De laatste dag van het jaar 2019. Het lijkt of er steeds minder dagen in een jaar zijn, de tijd vliegt voorbij. In de wijk wordt al dagen behoorlijk geknald met allerlei zwaar vuurwerk. Zo te horen zeker niet legaal. Het zijn bommen die afgaan. Ons buurmeisje van 5 jaar roept dan "ik hoor weer een donderslag". Wij zijn gisteren samen naar het bos gelopen met Hidden. Ocean hoefde voor Lotte niet mee. Honden vindt zij nog erg spannend,naar het bos gaan met Hidden al een grote overwinning. Het was een gezellige wandeling en Lotte heeft genoten van het verstoppen en Hidden laten zoeken. Weer een stapje verder in het vertrouwen winnen met de honden. Hidden is een schatje en begrijpt dat zij met Lotte voorzichtig moet zijn. Zo rustig als zij zich gedraagt bij kinderen zo fanatiek wordt zij in de jacht.

Vrijdag 27 december was ik weer in de polder voor de laatste hazenjacht. Dit keer zonder geweer Ab. Ab is op bijna 90 jarige leeftijd in oktober overleden. Een gemis, geen bijzondere jachtverhalen meer van een markante man.

Hidden liet mooi werk zien. Ook de geweren waren onder de indruk van haar werk. Zo gaaf om verlegen Hidden zo te zien veranderen in een Hidden Fire die weet waar ze mee bezig is. Geen gejakker in het veld achter de hazen aan, ze blijft goed onder appel en brengt het wild vlot binnen.

Met Ocean ben ik op 21 december naar de Kerst Winner show geweest. In de jeugd Klasse. Zij heeft een prachtige Uitmuntend gehaald, kwam bij de laatste 5 Uitmuntende honden en werd net niet geplaatst. Tot nu toe alleen maar uitmuntende beoordelingen voor onze Rough Ocean. Ik ben er blij mee.

Een minder leuk bericht kwam van Bas. Op 20 December heeft hij Teekon laten inslapen. Teekon was een zoon van Roughcovers Black Hill Hunter (Nutaq) en Faith-Lin dus een nest broer van Rough River. Teekon had begin november een zware operatie gehad op de faculteit in Utrecht. Hij had een stemband verlamming. Na de operatie knapte Teekon goed op en speelde hij weer volop met Nilaq, de broer van Hidden. Ineens verslechterde Teekon opnieuw, het besluit hem te laten inslapen was het beste. Ruim 11 jaar is Rough Teekon geworden. Wat was ik in 2008 blij met dit nest. De combi Nilaq Faithlin wilde ik graag. Er werd 1 teefje geboren: River en 4 reutjes. Teekon de pup met het stippel lintje. Hij was een fantastische hond en jaren lang een speel en training kameraadje van River. Teekon was het grote voorbeeld voor Nilaq. Voor Nilaq ook een gemis zonder zijn sten en toeverlaat verder te moeten.

Voor iedereen die de site nog leest een fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2020
  » Bekijk alle foto's