30-06-2022 - Vakantie in Oostenrijk

Afgelopen maand zijn wij 2 weken op vakantie in Oostenrijk geweest. Dit keer geen caravan mee op sleeptouw maar 2x een huisje gehuurd via Dogs Included. De 1e week in Tirol de 2e week in Karinthië. De heenweg overnachting in een Hotel in Duitsland geboekt. De hele dag in de auto voor ons en de honden niet leuk. Vakantie begint al onderweg naar je bestemming niet op de plaats. Wat een prachtig land. In Tirol hadden we een blokhut gebouwd met boomstammen. Huisje kon zo mee doen in een film van Heidi. Hidden wilde er niet naar binnen. Hele nacht spoken. Wilde steeds naar buiten. Ik dacht ze is misschien niet in orde en aan de dunne. Pas een dag later ontdekten wij de elektronische 7slaper en muizenverjager. Een dind dat in een contactdoos zit en een ultra hoge toon verspreid om muizen te verjagen. Hidden was daar zo onrustig van dus. Ocean had nergens last van. Hidden bleef ondanks het uitschakelen van de muizenverjager in de kamer toch onzeker in het huisje. Zij wilde alleen maar buiten liggen. Na een paar dagen ontdekte ik nog een verjager in een niet door ons gebruikte slaapkamer. Arme hond 4 dagen geteisterd door een hoge piep die wij niet hoorden. De omgeving was prachtig, overal bloemen en vooral wilde orchideeën.
In Karinthië hadden we een appartement boven een ander appartement. Een steile houtentrap en klein balkon, prachtig uitzicht op de bergen. Dat uitzicht alleen vanaf het balkon de ramen binnen zaten zo hoog dat je alleen staand op een tafel naar buiten kon kijken. Niet echt fijn.
De eigenaar van het chalet fokt Marokkaanse Berber volbloed paarden. Hij had er zeker 40 lopen. Drachtige merries en on-gecastreerde hengsten. Allemaal achter stroomband, op 1 na. Een oude hengst mocht vrij rondlopen omdat hij in de kudde niet meer werd geaccepteerd. Een vriendelijk dier die nieuwsgierig je opzocht. Hij stond vaak onder het balkon gras te eten. De honden lagen ook graag beneden op de koele grond in de schaduw niet op het kleine hete balkon. Helemaal vertrouwen deed ik dat niet dus mochten de honden alleen beneden als Berber paard nergens te bekennen was. De week hebben we niet vol gemaakt. Het paard en de trap waren verre van relaxt dus in plaats van zaterdags gingen wij donderdags al naar huis. Rustig aan 3 hotel overnachtingen geboekt. Terug via Beieren, het Zwarte Woud en het Moezel gebied. Prachtige reis weg van de snelweg. Ons laatste hotel lag vlak aan de Moezel, heerlijk voor de honden. Het was snikheet over de 30 graden dus zwemmen voor de Hidden en Ocean top. Wij op een bankje in de schaduw kijken naar de blije honden in het water. Nog meer mensen genoten duidelijk van het enthousiasme van de meiden. Ineens zag ik verdacht veel bloed in het gras rondom het bankje. Bij nadere inspectie bleek Ocean een enorme snee in haar achterpoot te hebben. Een kapot bierflesje was de boosdoener. Zwemfeestje was voorbij. Voor het eerst had ik wondlijm mee. Zelfs met plakken bleef het bloeden. Echt heftig. Een dierenarts om de wond te hechten in de omgeving niet aanwezig of pas maandag open. Dus maar weer geplakt en goed ingepakt. Ocean leek er zelf weinig last van te hebben. Het verband en het schoentje irriteerde haar meer dan de wond. Een heerlijke vakantie eindigde dus vervelend. Niet met de caravan op pad is heel goed bevallen, de huisjes iets minder. Voor volgend jaar dus beter uitzoeken en goed op reviews letten van honden mensen.


  » Bekijk alle foto's