23-12-2017 - December berichten

Nog een paar dagen te gaan en we vieren Kerst 2017. De laatste maand van het jaar is altijd een drukke maand. Vanaf Sinterklaas tot de jaarwisseling gezellige dagen. Burg heeft bij van de Valk in de Bilt opgetreden in het Pieten orkest van de Biltse Harmonie. Traditioneel zwart geschminkt dat was de wens van Klaas van de Valk. Hidden had ik mee, zij was in eerste instantie onder de indruk van de grote verkleedde man die klarinet blazend op haar af kwam. Piet ging op zijn hurken en werd blij kwispelend herkend. Van het 5 december repertoire " zie ginds komt de stoomboot" traploos over naar Kerstliedjes op Utrecht CS met het NS orkest. De White Xmas sneeuw was al weer weggesmolten. In de afgelopen week mocht Burg ook nog spelen in een kerstdienst van de Regenboogschool in de Bilt. Muziek blijft een mooie hobby. Ik hou het maar bij blazen op mijn jachtfluit, muzieknoten lezen dat is niet mijn kwaliteit. De training op maandagmiddag bij Sander is leuk. Genieten van uitdagende opdrachten voor baas en hond.
Promisz is na precies 6 maanden weer loops. Hidden zal begin januari wel volgen. Dus haar volgende loopsheid wordt dan in begin juni verwacht. Komende tijd ga ik op zoek naar een passende reu voor het geplande nest. Er staan al een paar gave reuen op mijn lijst. Met de eigenaar een keer afspreken voor een wandeling en dan na veel wikken en wegen de keuze maken. Altijd opnieuw een heel gepuzzel.
Donderdag 21 december ben ik gaan wandelen met Barbara en Aukje in de Soesterduinen. Aukje met Lemon en dochter Orange, Barbara met Indy en Lenthe. Het was gezellig. Promisz genoot van de groep honden om zich heen en Hidden speelde als een malle met Lenthe en Orange. Orange is een kleindochter van River, Lenthe haar halfzusje een dochter van Pepsi. Geweldig om Promisz zo te zien genieten. Lopen gaat niet echt soepel, dagelijks krijgt zij carporal. Veel verschil zien we niet. Met of zonder medicatie blijft zij mank lopen. Prom is wel super vrolijk en haalt nog met veel enthousiasme dummy's op.
Woensdag 27 december ga ik met Hidden weer mee op jacht in de polder rond Woerden. Vorig jaar haar debuut gaat het dit jaar zeker weer een gave dag werken voor haar worden.

Komende week wordt het spannend voor Marion en Rik uit Katwijk. Lowlands Black Energy Sweep Unity gaat bevallen, dus er worden weer kleinkinderen van River verwacht.  » Bekijk alle foto's