27-10-2020 - De klok is terug naar wintertijd

Het laatste weekend van oktober: De klok is terug gedraaid. In deze Covid19 maanden lijkt de tijd stil te staan. Het blijft vreemd, alles wat we ondernemen moet strak gepland of gaat helemaal niet door. Even naar een winkel is een onderneming met mondkapje en goed opletten op andere klanten. Niet iedereen ziet de ernst van het virus in. Gezellig met elkaar shoppen is geschiedenis.

Op 10 oktober is Jikke 11 jaar geworden. Het Hotel uitje met hem had ik al maanden geleden geboekt. Bewust niet naar een grote stad zoals met Mirte naar Rotterdam. Dit keer naar Hoorn een kamer in een voormalige gevangenis. Jikke wil later bij de politie. Geen recherche werk wel op straat boeven vangen en met name de achtervolgingen in een auto lijken hem super vet. Dus een nachtje in de cel leek mij wel een mooi begin van die blauwe carrière. Zaterdag 24 oktober reden we richting Enkhuizen naar het Zuiderzee Museum. Prachtige route over de Houtribdijk. Het bezoek aan het museum ging op tijdslot. Het was rustig, het laatste weekend van de Herfstvakantie. Een paar uur hebben we daar rond gelopen. De ouderwetste Kermis was leuk en paste volledig in het museum plaatje. In het NPO programma "Typisch de Betuwe" is deze kermisfamilie in beeld gebracht. Geen snelle botsauto's of ronddraaiende octopussen met veel licht en lawaai. Gewoon een ouderwetse draaimolen, carrousel en een waarzegger. De bootjesschommel vond Jikke super cool. De waarzegster was een raar mens. Daar kon ik hem wel gelijk in geven. Rond half 5 kwamen wij in het Hotel. Een zoektocht door de smalle straatjes van Hoorn met veel eenrichting verkeersborden. Wat een gedoe om het hotel te vinden. Met Jikke als coach naast mij is dat super goed gelukt. Onze kamer was een echte cel in een donkere gang met zware celdeuren. Tralies voor de ramen, op je tenen staand had je uitzicht op de voormalige luchtplaats, een stapelbed, wc en douche. Klein en vooral een deprimerende omgeving. Niet het gezellige overnachting in een hotel gevoel. Echt een gevangenis.
Voor het avondprogramma had ik om 19.00 uur een afspraak bij de volkssterrenwacht in Bovenkarspel. Het weer was stormachtig met zware bewolking. Een rit in het donker naar de middle of no where zag ik niet zitten. Sterren zouden we toch niet zien. Dus die afspraak afgezegd. Jikke vond dat prima. Wel wilde hij dan graag naar Wie is de Mol kijken. In de cel was geen TV in de eetgelegenheid van het Hotel wel. Wij waren de enige 2 gasten. Hoe bizar, wel corona proof. Het super vriendelijke personeel in het hotel begreep het geen TV probleem helemaal. Wij kregen een andere kamer met TV aangeboden.Jikke was helemaal blij. Hij zag op tegen het overnachten in de cel en de cellengang was eng. Ik was ook opgelucht, slapen in een stapelbed vond ik ook niet aantrekkelijk. Dus geen sobere cel maar een luxe kamer en uitzicht op het IJsselmeer. Zondag 25 oktober gingen wij na een heerlijk ontbijt en leuke wandeling door Hoorn naar Medemblik. Het stoommachine museum. Ook hier waren wij bijna alleen. Slechts een klein aantal andere bezoekers liepen er rond. Jikke kreeg alle aandacht van de vrijwilligers die blij waren dat er publiek was om hun enthousiasme mee te delen. Jikke kon een kleine stoommachine op stoom brengen en in de grote, 11 meter diepe, oven mocht hij hout stoken. Ondanks alle corona adviezen waren wij wel op pad gegaan. Overal konden wij veel meer dan 1.50m afstand houden. Het was een top weekend met Jikke op pad.

Met Ocean en Hidden gaat het prima. Hidden is weer helemaal top fit. Kennelijk heeft zij in september toch ergens een pittig virus op gelopen. Ik hoor van meer honden eigenaren dat zij de zelfde klachten zien bij hun hond. Niet eten overgeven en diarree. Best hardnekkig. Bij een aantal honden is het al paar keer terug gekomen. Bij Hitje gelukkig niet 1x is wel genoeg. Op 18 oktober is zij 6 jaar geworden wat vliegt de tijd.

Vandaag is de 7e verjaardag van het 2e nest van Promisz. Twee pups Lowlands Black Energy Share Fidesz en Sir Pepper 1 teefje en 1 reutje . Te vroeg geboren en erg klein. Moesten met sonde gevoed want drinken lukte de pups de eerste dagen niet zelfstandig. Nu grote sterke gezonde honden.

Op 22 oktober is bij Ocean door Dr. Stades voor de 2e keer het verplichte oogonderzoek verricht. Ook in 2020 is alles in orde. Het plan om met Ocean een nestje te gaan fokken neemt steeds serieuzere vormen aan. Wij hebben al een heel leuke en passende reu gespot. In november komt er meer Nieuws over deze plannen.  » Bekijk alle foto's