28-02-2018 - Laatste dag februari 2018

Februari heeft na een aantal zachte dagen nog een winters staartje. Het is prachtig zonnig winterweer. Morgen begint Maart de lente maand, vandaag is daar weinig van de voelen. Ik hou er wel van die prikkelende koude dagen helemaal wanneer je weet dat het al bijna Maart is. De zon heeft al voelbaar kracht uit de wind is het heerlijk. Het wandelen met maar één hond is nog vreemd. We betrappen ons er dagelijks op dat we zeggen: "even de honden uitlaten". Voor Hidden waren de eerste weken zonder Promisz ook pittig, steeds om zich heen kijkend waar Prom was liet zij onzeker gedrag zien. Het gaat nu veel beter, bij de wandeling neemt ze weer meer ruimte en blijft niet meer zo aan mijn benen plakken. Ik heb veel met haar ondernomen en we zijn vaak in onbekende gebieden gaan lopen. Afwisseling, geen vaste patronen is een manier om een hond vlot over het gemis heen te laten komen. De kleinkinderen hebben een paar keer gelogeerd dus afleiding genoeg. Een weekendje in Zuid Limburg en wandelen met haar zus Noa extra fijn om alle zinnen te verzetten. Noa is een prachtig zwart Flatcoat dametje geworden. Zij lijkt veel op haar moeder River. Noa is een vrolijke ondernemende hond en een slag kleiner dan Hidden. De zusjes hebben heerlijk met elkaar in de tuin gespeeld en we hebben een lange wandeling gemaakt door de heuvels van Limburg. Gezellige ontmoeting in het gastvrije Limburg bij Irene en Huub.
De pups van Sweep uit Katwijk zijn op hun nieuwe adressen. Het zijn leuke pups die vast en zeker gaan uitgroeien naar prachtige Flatjes. Over een aantal weken wordt het nest van Lemon geboren. Dus nog meer kleinkinderen van onze River. Voor Hidden ook leuk om bij Aukje op bezoek te gaan om kennis te maken met haar nichtjes en neefjes.
Vandaag was Hennie op bezoek met haar labrador pup Donna. Een stoer meisje dat vol zelfvertrouwen rond stapt. Alles in de kamer is leuk en moet onderzocht. Vooral de bladen onderop de tafel waren erg interessant. De Jager, nog in het plastic, werd en tussen uit gepikt leuk om te verscheuren. Hidden liet even weten wie de baas in huis is, daarna ging zij spelen. Donna was niet echt onder de indruk en vond haar speel makkertje leuk. Al snel moe kroop ze weg onder de stoel om heerlijk te gaan slapen.
Geweldig al die pups, wij verheugen ons al op ons eigen nest in septemberoktober. Twee honden is toch echt gezelliger dan één...

  » Bekijk alle foto's