28-11-2017 - Sweep Unity een dochter van River is drachtig

Op 22 november kreeg ik van Marion, de eigenaar van Lowlands Black Energy Sweep Unity het bericht dat er op de echo 8 pups zijn geteld. Rond kerst wordt het nest van Sweep verwacht, Sweep is een dochter uit het eerste nest van River. De pup's van Sweep krijgen de mooie kennel naam "Dynamic Black", de vader van het nest is Seaheart New Moon, Luke. Met zulke ouders gaan het vast en zeker prachtige Flatcoats worden.
Op zondag 19 november was de fokdag van het eerste nest van Lowlands Black Energy Lemon Unity. De pups zijn door Aukje gefokt en hebben de kennelnaam "Limitless Bliss". De vader van dit nest is een reu van Ellen Hageman Mon Ami van het Bevershof, Be-No. Aukje heeft al haar pup kopers kunnen motiveren naar de fokdag te komen. Een nest van 12 pup's dus een knappe prestatie om het nest compleet te krijgen. De nest beoordeling was prima, fijne honden, sociale werkkarakters en een paar uitmuntende uitslagen op exterieur. Aukje kan terecht trots zijn op haar eerste nest. In december verwacht Aukje de loopsheid van Lemon en dan wordt Lem gedekt. Dus een spannende tijd voor twee prachtige Lowlands Black Energy meisjes. Wel bijzonder dat juist met honden uit het eerste nest van River wordt gefokt. Lemon, heeft al een nest gekregen, een tweede nest staat in de planning. Sweep gaat pups krijgen en broer Luca is vader van prachtige kinderen in Duitsland. Volgend jaar hebben we een nest met Hidden gepland. Mooi dat River zo door leeft in haar kleinkinderen.
De wintertraining bij de Apporteur is een maand geleden begonnen, nu bij Sander op de maandagmiddag in plaats van de zondag bij Peter. De oefeningen zijn goed opgebouwd en gaan vooral succes. Het niveau is hoog, er wordt echt wat van de honden verwacht. Hidden doet het leuk, haar onzekerheid lijkt verdwenen,zij wordt steeds fanatieker in het werken. Daar moet ik nog aan wennen, soms ben ik er niet van overtuigd of Hidden de oefening gaat begrijpt. Nu dus onzekerheid aan mijn kant die nergens voor nodig is. Onzekerheid van mij voelt Hidden feilloos. Dan zie ik haar om kijken met een blik wat bedoel je nu ? Sander kent mij al heel wat jaren met verschillende honden, hij weet mij ook nu weer op het juiste moment duidelijk te maken wat ik moet doen of juist niet moet doen. Vertrouwen hebben in je hond is het belangrijkste. Foto's heb ik nog niet gemaakt, steeds mijn camera vergeten en met de gsm is op afstand een foto maken geen succes. En de laatste training was zoveel regen ook niet handig voor de camera. In december ga ik proberen wat mooie foto's te maken


  » Bekijk alle foto's