18-02-2022 - Tussen twee steden .....

Nog een week en dan wonen wij in Biddinghuizen. De afgelopen weken is er hard gewerkt op de Havenkant. Alle muren opnieuw gestuct en geverfd een paar wanden behangen. De plafonds ook strak en glad zonder naden. De bovenverdieping is klaar.Beneden nog de vloeren, die worden maandag en dinsdag 20 21 februari gedaan. Ulvrin heeft de badkamers beneden en boven vakkundig gemoderniseerd. Wat een goudenhanden heeft onze schoonzoon. Het is prachtig.
De overdracht van ons huis aan de Hannie Schaftlaan is 2 maart, daarna definitief de deur dicht en de sleutels ingeleverd.
Bijzonder is dat op 8 februari, de verjaardag van kleindochter Lieze, de wit bloeiende prunus voor onze deur gerooid is. De boom stond op omvallen. Deze laatste oude prunus in de straat is nu ook geveld. In 2000 toen wij de HS kochten stond de laan vol prunusbomen. Een feest in de maand april en mei. Prachtige witte bloesem. Linde en Lieze hebben als kleuter heerlijk gespeeld met de bloesem sneeuw. Door verschillende bewoners in de straat werd geklaagd over de troep van de vallende bloesem dus werden de prachtige oude bomen gekapt. Vreselijk zulke klagers over "troep". Hoezo overlast. Prachtig is die fragiele bloesem. Ik ben nog net niet in de boom voor onze deur geklommen maar heb de kap van die boom wel kunnen voorkomen. Nu is "mijn" boom toch om.
Hoe symbolisch nu wij gaan verhuizen is de boom gerooid omdat hij dreigde om te vallen.Ik zou de boom gaan missen. Ieder jaar verheugde ik mij op de witte bloesem. Linde appte in de familie app: "De boom kan jullie niet missen" prachtig toch. Het is net of het zo moest zijn. Wij weg en de boom ook.
In Biddinghuizen geniet ik al van de prachtige wandelingen. Aan de grote vijver staan een aantal imposante populieren. De takken verkleuren per week van oranje naar geel. Ik geniet ook van die prachtige bomen. Op ongeveer 10 minuten lopen van ons huis is een beverburcht. De bevers heb ik nog niet gezien, de aangeknaagde wilgen zie ik duidelijk. Hidden & Ocean genieten ook. Het water vinden zij geweldig. Dat wij het naar ons zin gaan krijgen weet ik zeker.

River is opnieuw overgrootmoeder geworden en Lemon haar dochter voor het eerst oma. Aukje is de komende 8 weken druk met Pommelo's nest met schattige pups. Dat het veel werk is met de eerste weken weinig slaap dat weet ik zeker. Het waren heerlijke jaren maar wat ben ik blij dat we hebben besloten niet meer te fokken. Verhuizen is slopend maar fokken volgens mij nog meer.

Vandaag extreem stormachtig weer, de takken en bladeren razen langs de ramen. Binnen blijven is de beste optie. Het is een echte waaibomen dag.


  » Bekijk alle foto's