08-09-2014 - Nominaties Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst

Bericht gekopieerd van de site Koninklijkpaleis Amsterdam:

"Genomineerden Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2014
De tweede jureringronde van de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2014 heeft inmiddels plaatsgevonden. De jury van de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst bestond dit jaar uit: Tjebbe Beekman, Hans den Hartog Jager, Iris Kensmil, Jan van der Ploeg, Hedwig Saam, Esther Tielemans en Benno Tempel (voorzitter).
Dit jaar zijn de volgende kunstenaars genomineerd voor de Koninklijk Prijs voor Vrije Schilderkunst 2014:
Rob Bouwman, NIELS BROSZAT, Geronimo Cadogan, Roos van Dijk, Koen Doodeman, Jeffrey Dunsbergen, Bob Eikelboom, Anne Forest, Quint Hartmann, Frederique Jonker, Lilian Kreutzberger, Henrik Kröner, Daniel Mullen, Janine van Oene, Selma van Panhuis, Oscar van der Put, Tanja Ritterbex, Jessica Skowroneck, Eva Spierenburg, Han Sterrenburg, Hugo Tieleman, Sabina Timmermans, Jop Vissers Vorstenbosch, Marieke van ’t Zet.

Op 10 oktober 2014 zal de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2014 uitgereikt worden in het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Uit de hierboven genoemde lijst van genomineerden zullen 4 winnaars bekend gemaakt worden.
De Koninklijke Prijs, die in 1871 door Willem III werd ingesteld als Koninklijke Subsidie is bedoeld om jong talent op het gebied van de schilderkunst te stimuleren. De prijsuitreiking en tentoonstelling vinden plaats onder auspiciën van de Stichting Koninklijk Paleis te Amsterdam.
De tentoonstelling is geopend voor publiek vanaf 11 oktober t/m 2 november 2014 en te bezoeken van dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur in het Koninklijk Paleis in Amsterdam. www.paleisamsterdam.nl"

Wij zijn natuurlijk super trots op Niels !
Zondag waren we in de Westergas Fabriek bij de expositie " We like Art". In deze voormalige machinekamer van de gasfabriek hangen 2 prachtige werken van Niels. Het was een gezellige middag. Niels heeft ons rond geleid en inspirerend verteld over de andere kunstenaars en de werken. Zaterdagavond gingen we naar de laatste avondvoorstelling van theatergroep Vis a Vis. De voorstelling PicNic. Vis a Vis is een buitentheater met veel spektakel en altijd verrassende elementen. Dit keer werd het publiek gesplitst in 2 groepen. De voorstelling werd 2x gespeeld. Je kon kiezen aan welke kan van het toneel je wilde beginnen. Voor of achter de schermen. Het weekend was dus vol Kunst en Cultuur. We hebben ervan genoten.  » Bekijk alle foto's