29-05-2017 - Top weekend met fitte vutter Promisz

Zaterdag 27 mei heb ik met Promisz meegedaan aan de VUT wedstrijd bij de labrador vereniging.De proeven werden eerder gestart vanwege de verwachtte tropische hitte. Wij werden wij om half 7 verwacht in Oudewater. De temperatuur was nog goed te doen. Het terrein achter een touwfabriek. Veel water en gelukkig ook bomen. De eerste proef die ik met Promisz mocht doen was een dubbele markeer gegooid vanuit camouflage hutjes. De afstand ruim 60 meter, het gras hoog en weing wind. Dus geen verwaaiing. Promisz had start nr 3. De twee honden voor haar brachten met veel moeite en sturen de dummy's binnen. Ook Promisz had moeite met het vinden van de dummy. Van markeren was geen sprake. Met mijn aanwijzingen kwamen beide apporten binnen. Prom liet zich goed dirigeren en afstoppen. Een pittig begin van de VUT dag. Ook de 4 andere proeven waren niet eenvoudig, wel leuk opgezet. Een sleep gecombineerd met een verloren op schot. De hond moest eerst een sleep uitwerken en mocht daarna pas het apport gaan zoeken waar het schot op was gehoord. De dubbele markeer in het water was een fijne proef om even af te koelen. Er vielen 2 dummy's. 1 dummy viel in het riet de ander in het midden van een breed water. Ook de drijfjacht waarbij de hond op post moest blijven zitten en veel schoten zag en hoorde was gaaf. Bij het verloren apport konden drie dummy's gehaald worden, de derde dummy leverde bonus punten op. Promisz liet mooi werk zien. Alle 11 dummy's kwamen binnen. Rond half 12 waren we klaar. Dus wachten op de uitslag in de schaduw. Kletsend over de prestaties van onze bejaarde honden. Er waren 24 deelnemers.Het blijft altijd spannend wanneer de naam van je eigen hond wordt genoemd. De deelnemer met de laagste punten wordt het eerst opgenoemd. Een score van 12 punten voor een labrador. De namen van de honden kwamen voorbij. Lowlands Black Energy Pure Promisz pas op het laatst. Prom werd 3e met 92 van de 100 punten, wat een top prestatie op deze warme dag. Ik ben helemaal trots. Promisz is een stabiele hond om mee te werken. Ze genoot van het mij samen in het veld zijn. Nu een keer geen Hidden maar alle aandacht voor haar.

Zondag 28 mei was de jaarlijkse clubmatch van de FRC. Hidden in de open klasse en Promisz in de veteranen klasse. .
Promisz en Hidden werden gekeurd door mevrouw Louise Jones. Promisz werd 4 Uitmuntend, zij was de oudste geplaatste teef en kreeg daarmee de Justin Bokaal, door Len de Goede ingesteld in herinnering aan haar eigen Flatcoat Justin. Ik was heel verrast en blij met deze beker. Hidden kreeg een uitmuntend zonder plaatsing met een mooi keurrapport. Ik had zelf niet in het juiste tempo met haar rond gerend. Het gangwerk van Hidden kwam daardoor niet goed tot zijn recht.
Lemon en Sweep dochters uit het eerste nest van River haalden ook beide een Uitmunten in de open klasse. Kleindochter Orange, kind van Lemon, in de jeugdklasse eveneens een mooie uitmuntend.

Prom had het druk afgelopen weekend. Niet alleen met mij in de showring ook nog met Linde in de kind hond show en met Jikke in de veteranen parade.
Het was lang wachten op de kind hond show en de veteranen parade. Pas aan het eind van alle keuringen mochten Lieze, Linde en Jikke met de honden lopen. Lieze met Hidden, renden door de ring en hadden samen veel plezier. Linde met Promisz, die had het wel gehad na zo'n lange warme dag. Promisz ging als een stofzuiger door de ring. Op zoek naar alle beloningen die na zo'n dag in het gras terecht zijn gekomen. Voor Linde een hele klus Promisz mee te krijgen. Het lukte haar toch om scharrelkip Promisz mee te laten lopen. Jikke met Promisz in de Veteranen Parade was een feest om naar te kijken. Geweldig om te zien hoe Jikke Promisz wist te motiveren. Hij had een brokje in zijn hand en Promisz was following the cookie's. Jikke, net als zijn zusjes trots op de rozet die hij kreeg. Het was een geweldig Lowlands BE weekend. De honden moe de kleinkinderen en wij zelf ook. Nagenietend van het weekend konden we languit onderuit in onze stoel.


  » Bekijk alle foto's