25-06-2021 - Ocean's pups zijn op hun nieuwe plek

Vanaf 24 april zijn Burg en ik druk geweest met de acht pups van Ocean.
Nu zijn ze allemaal op hun nieuwe plek. De berichten over de pups zijn positief. Iedereen geniet van zijn flatcoat pup. Leuk zo'n groep app om alle belevenissen te delen. Dat het veel energie kost een pup in huis is ook duidelijk. Iedere nacht er 1 of 2x uit omdat de pup zich meldt om naar buiten te moeten. De pup uit je planten plukken, een boek, tijdschrift of je schoen uit zijn bek halen, alles is leuker dan het speciaal gekochte speeltje. Ook de nodige ongelukjes in huis opruimen, want helemaal zindelijk dat zijn die kleintjes nog niet. Het blijft continu alert blijven en slapen doen ze maar kort. Bij ons waren er 8 en ging Burg er om 5 uur uit om de eerste troep te ruimen. Tegen 8 uur begon de dag echt. Pups eten geven en als het kon ze direct de tuin in. Schuifpui dicht pups buiten,ik kon binnen alles weer schoon soppen. De eerste weken van juni waren ineens zomers heet. Ver over de 30 graden. In de middag, wanneer de zon de achterkant van ons huis terroriseerde,bleven de pups binnen op de koele plavuizen.In huis was het veel koeler. Balen die hitte want de pups raakten na ruim 7 weken prima ontlasting aan de dunne. Maandag 14 juni begon het bij 1 of 2 pups en al snel allemaal. Met recht shit.De pups van de gewone puppy brokjes op Intestinal brokjes gezet, gelukkig ging het al snel veel beter. Wat het dan is blijft altijd de vraag, dat ze elkaar aansteken wel duidelijk. Vanaf 18 juni zijn de pups op gehaald. Maandag 21 juni de laatste 2. We kunnen weer terug kijken op ruim 8 gezellige weken met puppy bezoek en veel uur investeren in de belangrijke eerste inprenting en socialisatie fase. Geweldig om dat te doen. Ik geniet altijd van die weken en verbaas me steeds weer hoe snel pups leren. De autoritjes waren stuk voor stuk huil concerten de uitjes in het bos een feest. Dit nest zijn enorme onderzoekers. Overal struinden zij heen. Door de struiken racen vonden zij leuker dan op het gras. Wat fijn dat ik dan de pups inprent op de fluit en op mijn zogenaamde rammelpotje. Een plastic Kruidvat vitamine potje gevuld met brokjes. Daarmee rammelen. Op dat rammel geluid komen de pups als malle aanrennen en dan krijgen ze natuurlijk hun beloning een brokje. Meestal gooide ik een handje vol op de grond want dat werkte sneller dan stuk voor stuk een beloning geven. Want wie heb je wel en wie niet gehad in de enthousiast springende kluwen. Belonen moet direct niet te lang wachten.
Inmiddels is de woonkamer weer gewoon ingericht zonder hekjes. Het is even afkicken een puppy-loos huis. Het is ineens stil zonder het geluid van de spelende pups. Spelen deden ze leuk en lawaai maken op zijn tijd behoorlijk. Ook weer fijn dat ik niet de hele dag op de klok hoef te kijken en rustig een lange wandeling met Hidden en Ocean kan maken. Het dagelijks schoonmaken van het puppyverblijf mis ik niet, zeker de laatste week was geen pretje. Acht diarree pups daar word je niet vrolijk van.
Voor ons is dit het laats gefokte Lowlands Black Energy nest. In 1993 werd het First nest van Sempiternal Black Busy Whisper geboren nu in 2021 het nest van Rough Ocean. Alle pups hebben een stamboomnaam waar namen van door ons gefokte honden in zijn vernoemd. Brave Casper reutje Blauw, Ocean Storm reutje Paars, Ocean Racer reutje aqua, Wild River teefje Oranje, Pink Promis teefje roze, Soft Whisper teefje geel, Pure Passion teefje Groen en onze blonde pup Hidden Jewel. Alle pups hebben bij de nieuwe eigenaar een eigen roepnaam gekregen. Alleen Casper en River zijn zo gebleven. Het besluit dat wij niet meer gaan fokken is weloverwogen genomen. Het is ook een vreemd idee dat wij nooit meer een nestje gaan fokken, maar na zoveel jaar met veel leuke pups en veel fijne adressen waar de pups terecht zijn gekomen is het genoeg. Het is goed zo. We kunnen trots terug kijken op onze Lowlands Black Energy honden. Het laatste nestje zo bijzonder met 3 kleuren Dat kunnen maar weinig fokkers zeggen. Wij hebben er van genoten en zijn blij dat alle pups zo welkom zijn. Bij Jos en Monique en Wilma en Richard hun 3e Lowlands Black Energy pup, nu een leverkleur. Dat Isa en Rover een super flatcoat leventje krijgen ook mee mogen in de praktijkjacht weet ik zeker. Blonde Jewel bij Alex en Anna Greet, hun 2e Lowlands hond.
Ook de ander pups hebben fantastische adressen. Het is mooi om zo af te sluiten. Het Lowlands Black Energy tijdperk wat nestjes fokken is voorbij. Wij gaan genieten van alle leuke berichten en foto's en van onze eigen Hidden Fire en Rough Ocean.


  » Bekijk alle foto's