28-11-2021 - Van Open Huis naar Ander Huis

Schreef ik eind oktober in het Nieuws dat ik live in het radio programma Open Huis van NPO5 was geweest, begin ik nu ook met een bericht over een huis. Wij hebben een ander huis gekocht. We gaan de drukte in provincie Utrecht verlaten en vertrekken naar de rust en ruimte in Flevoland. Op 17 januari krijgen we de sleutel van onze nieuwe woning in Biddinghuizen. Een lichte ruime woning met precies de indeling die we graag willen. Een ruime slaapkamer en badkamer op de beneden verdieping ook boven nog 2 ruime slaapkamers en een badkamer. Een grote inpandige verwarmde garage dus ruimte genoeg om veel spullen op te bergen. De auto zal er vast niet in komen staan. De woning is gelegen op mooie locatie vlak bij de lage vaart en direct aan een losloopgebied voor Ocean en Hidden. Inmiddels staat ons pand op Funda en gaan de bezichtigingen komende week gebeuren. Spannende tijd na drukke weken van veel opruimen en spullen wegbrengen naar de Kringloop en ook ladingen naar de Gemeentewerf. In 21 jaar hebben we veel verzameld en we willen met een fraai opgeruimd huis beginnen. Begin november waren we een midweek in Noord Limburg even eruit. We hadden al een bod uitgebracht op de woning in Biddinghuizen dus was het niet echt relaxt weg zijn. Wel gespannen afwachten of ons bod door de verkopers zou worden geaccepteerd. De champagne kon na 3 dagen wachten open getrokken wij waren de gelukkige nieuwe eigenaren van het gewenste pand. Opgelucht haalden we adem en gingen genieten van de prachtige omgeving en wandelingen langs de Maas bij Rever/Beesel.
Thuisgekomen direct weer hard aan de slag om ons huis foto Funda en bezichtiging klaar te maken. Dat dat is gelukt bleek al snel want na 3 dagen op Funda over de 4000 mensen die ons huis hebben gezien en er zijn ongeveer 20 bezichtigen aangevraagd. Mirte vroeg na het zien van de Funda Foto's is het wel jullie huis. Zo mooi staat het er op.
Het is een fijne plek om te wonen een prettig huis in een mooie omgeving vlak bij het bos. We hebben hier met veel plezier gewoond maar onze wens om een slaapkamer en badkamer gelijkvloers te hebben gaf de doorslag om te gaan verkassen. De polder is ons niet onbekend, al jaren heb ik daar jachttraining en mee in de praktijkjacht is regelmatig in de Flevopolder. De honden zullen daar zeker ook al ruimte en vrijheid krijgen die ze graag willen.
De berichten van de kinderen van Ocean zijn gezellig. De pups zijn nu 6 maanden jong super ondernemend en echte boeven. Ondeugend zijn vinden ze alle 8 geweldig. Van alles stelen kunnen ze goed. Daarin lijken ze op tante Promisz en overgrootmoeder River. Hidden en Ocean zijn nooit dieveggen geweest. Promisz en River waren partners in crime. Deuren en kasten open maken lukte probleemloos en alles wat eetbaar was werd gevonden. Kastplanken vakkundig leeggehaald, verpakkingen opengescheurd de inhoud opgegeten of over de vloer verspreid. Monsters waren ze.
De kinderen van Ocean lijken die boevenmanieren geërfd te hebben. Een aantal weet prima deuren te openen verpakkingen en deksels te verwijderen en lekker te snoepen van wat ze hebben verschalkt in hun rooftocht. Het zijn nu echte slungels, super lief en knuffelig. Dat hebben ze wel van Ocean en Hidden die willen het liefst de hele dag half op schoot hangen en geaaid. Echte knuffelberen  » Bekijk alle foto's