26-10-2022 - Einde van een website tijdperk

Vanaf november wordt mijn website niet meer ondersteund door mijn webhosting service. De update die nodig is om de Lowlands site in de lucht te houden wordt niet meer gedaan.
Na veel jaren Lowlands Black Energy nieuwtjes houdt de site op te bestaan. Begonnen met FrontPage eind jaren 90 werd de site begin 2000 vernieuwd. Heel wat berichten over de gefokte nesten geïllustreerd met foto's van de pups zijn geüpload. In de tijd van de nesten iedere week een bericht. Lowlands Black Energy Nesten worden er niet meer gefokt de site opnieuw laten maken dus een andere systeem gaan leren vind ik niet zinvol.
Met veel plezier heb ik berichten over onze honden de kleinkinderen en onze vakanties gepubliceerd. Regelmatig ook verdrietige berichten over het overlijden van een Lowlands Black Energy hond. Veel door ons gefokte honden zijn ruim boven de 10 jaar oud geworden. Voor een Flatcoat een prachtige leeftijd. Een gering aantal zijn beneden de 7 jaar overleden. Altijd verdrietig die berichten van zo jong afscheidnemen van een hondenmaatje.

Met veel trots en plezier kijk ik terug op alle Lowlands Black Energy honden jaren.
Wij genieten van onze twee Flatjes Lowlands Black Energy Hidden Fire, de dochter van Lowlands Black Energy Rough River en van Lowlands Black Energy Rough Ocean dochter van Hidden en kleindochter van River. Echte Flatcoats, enthousiast, blij en alert op alles wat ik doe. Want samen met mij iets ondernemen dat doen ze het liefst.

Nu zijn wij een week in Duitsland de vulkanische Eifel. Prachtig gebied met schitterende herfstkleuren. De honden genieten ook, andere omgeving om te verkennen. Veel nieuwe geuren in een onbekende omgeving. Dat is afstanden rennen en racen. Geweldig om de honden zo blij en actief te zien.

Ocean heeft begin oktober de MAP in het Friese Beetsterzwaag niet gehaald. De opdrachten waren pittig. Zij heeft hard gewerkt maar kon 2 verloren apporten niet vinden. Vijf minuten zijn zo om. Meer tijd krijgen de honden niet voor het binnen halen van twee, vaak lastige verre, apporten.
Met haar trainen blijft top. Ocean vindt voor mij werken geweldig en blijft goed doen wat ik vraag. Ook verleidingen kan zij prima mee omgaan. De opdracht die zij krijgt blijft zij braaf doen.

Hidden is 18 oktober 8 jaar geworden. Hitje vind apporteren ook nog leuk. Zij is nog steeds fanatiek en wordt ook een tikkeltje eigenwijs. Denkt het regelmatig beter te weten. Trekt een eigen plan de verkeerde kant op. Als ik dan Ocean stuur voor het apport zie je haar kijken van dat was mijn bedoeling niet. Wel grappig die eigenzinnigheid van Hit. Het eigenwijs zijn levert haar niets op. Bij een 2e keer sturen doet Hidden wel wat ik van haar vraag. Dat levert haar een dummy en een koekje op. Helemaal blij springt Hitje dan om mij heen. Zo gaaf om met honden te trainen en te ervaren dat zij graag samen werken. Ik geniet er van en Hidden en Ocean ook.

Het is vreemd om het laatste nieuwsbericht te typen. Mijn plan om met het publiceren van berichten op de site te stoppen sluimerde al een tijdje. Nu het programma waarin mijn site is geschreven niet meer ondersteund gaat worden is dit stoppen eerder dan gepland.
Iedereen die jaren het Nieuws op de site heeft gelezen wil ik daarvoor bedanken, ik heb met veel plezier de activiteiten van ons en de honden gedeeld en jullie hebben ze met belangstelling gevolgd.

Dat kan via de site vanaf november niet meer,

Mij bellen of appen om te weten hoe het met ons gaat kan natuurlijk altijd. 06 20978847


  » Bekijk alle foto's