10-05-2016 - Lowlands BE feest in de Flevopolder

Trots als een pauw ben ik met de behaalde resultaten op de Clubmatch van de FRC op 8 mei 2016.

Hidden en 2 van haar nestbroers Nilaq,(Forest Fire) en King,(Night on Fire) kwamen uit in de in de tussen Klasse, haar half broer Luca Unity en Lemon Unity in de Open klasse. Aukje had Lemon ook ingeschreven. Lemon zit 14 weken na haar nest niet in haar beste jasje, ziet er toch nog goed uit. Dus gewoon gaan, zeker voor een gezellige dag. Orange was er ook, een mooie ervaring voor een pup zo'n dagje bij de Clubmatch. In 2017 mag zij zelf mee doen.
Het was een warm en zonnig weekend. Zaterdag 7 mei hadden Burg en ik geholpen bij het inrichten van terrein bij KC Pampus. Al jaren zijn wij trouwe helpers. Altijd een gezellige en dit keer ook warme klus. Showringen uitzetten, tenten opbouwen, tafels sjouwen in een paar uur werd weer veel werk verzet in de brandende zon. Promisz en Hidden vermaakten zich prima met andere Flatcoats. Hidden genoot van het samen rennen met de jonge reu van Gert en het uitdagen van de oudere Lukas van Joke. Die 2 hadden duidelijk een klik. Afsluitend even zwemmen in de vaart maakte het een relaxte dag voor Promisz en Hidden. Zondagochtend weer terug voor het show werk.
Luca werd door Aukje geshowd. Hij werd eerste geplaatst bij de Openklas reuen echt super gaaf. Wat een geweldige reu is Luca. Mooi en een eindeloos karakter.
Nilaq en King haalden met een mooi keurrapport een ZG. Zij waren bij het lopen dartel als veulens aan het rond stuiteren, lastig om het gangwerk te beoordelen. Lemon had met alle warmte niet zo'n zin om zich uit te sloven. Voor Aukje een klus om Lem te motiveren. Geen Uitmuntend dit keer wel een mooi keurverslag met een Zeer Goed.

Hidden werd in de tussen klasse 3 Uitmuntend. Een prachtig keurverslag waar ik heel blij mee ben.

In 2006 is De Pepper Trofee ingesteld door Leonie Doeve voor de beste leverkleurige Flatcoat reu en beste leverkleurige flatcoat teef.

2016 het 10 jarig jublileum van de Pepper trofee en dit keer behaald door Hidden dat is toch "vet cool" op een warme show dag. Luca eerste bij de reuen, Hidden 3e bij de teven ook de Pepper Trofee 2016, wat geweldig dat de kinderen uit beide nesten van River het zo goed doen. Een extra mooi resultaat een maand nadat wij afscheid van haar hebben moeten nemen. River leeft door in haar kinderen en kleinkinderen.

Wel even een dingetje: Hidden heeft deze trofee nog niet ontvangen: De beker is per ongeluk naar een andere exposant gegaan. Even een vergissing in de administratie.
Het is al geregeld dat de trofee bij de echte winnaar van 2016 terecht gaat komen. Ik ben zo trots als een pauw !

Club showwinnaar is de leverkeurige reu Swallowsflight Ticket Zorra

  » Bekijk alle foto's