24-05-2018 - 2018 leuke Mei berichten

De maand mei is al weer over de helft, wij zijn heerlijk op pad geweest met de caravan. Begonnen op 7 mei in Lelystad onder de bloeiende appelbomen op een Vekabo terrein, daarna naar Almkerk en geëindigd in Rekken, een dorpje in de Achterhoek, ook kamperen bij de boer. Het eerste bericht gaat over Luca, een zoon uit het eerste nest van River. Hij heeft op 12 mei in de Kind hond Working test de derde prijs gehaald. Met prachtige punten en een mooi verslag. Geweldig dat onze Lowlands honden zo goed met kinderen willen samenwerken.
Op zondag 13 mei werd de KCM gehouden in Lelystad. Ik had Hidden ingeschreven in de Open Klasse teven. Halverwege april is zij enorm gaan verharen dus haar vacht was zeker niet in optimale show conditie. Op het kleurverslag was dit een duidelijk minpunt. Hidden scoorde een Zeer Goed. Haar half zusje Sweep, eveneens in de open klasse, zat na haar nest in december 2017 niet haar beste coat dus voor Sweep ook een ZG. Geweldig dat haar twee kinderen reutje Dynamic Black Thunder Rock en teefje Dynamic Black Lighting River beide eerste werden geplaats in de jongste puppy klasse. Veel belovende kleinkinderen van River!
Vrijdag 18 mei heb ik met Hidden meegedaan aan een B1 WT bij de WFRG, de Werkende Flatcoated Retriever groep. Het was een mooie dag op een prachtig gelegen terrein. Niet warm en een stevige wind maakte het voor de honden aangenaam werkweer voor de voorjagers wat fris. De 5 proeven waren leuk bedacht en een uitdaging voor de honden en hun voorjagers. Hidden heeft mooi gewerkt, zij liet zich niet door verleidingen triggeren. Het springkonijn, voor veel honden een bottelnek, werd door Hidden gerespecteerd. Het verloren apport langs de konijnendummy kwam mooi binnen. Hidden behaalde 88 punten en werd eerste. Ik ben super trots op mijn Hidden Fire. Een andere deelnemende hond haalde ook 88 punten was ouder dus werd daardoor tweede geplaatst. Hidden's broer Duc, Lowlands Black Energy Torch on Fire heeft zijn certificaat gehaald in de C klasse met 73 punten. Een mooie prestatie van Leonie met Duc. Na Almkerk nog "even door" naar Rekken waar we hebben genoten van de omgeving en de gezelligheid van vrienden die met de camper bij de boer stonden.
Nu weer aan het werk tot half juni en dan met vervroegd pensioen. Alle tijd om ons aan een nest te gaan wijden. Daar verheugen we ons op ! De keuze voor de aanstaande vader laten we weten na goedkeuring door de FRC. Hidden moet natuurlijk nog wel even loops worden.


  » Bekijk alle foto's