09-04-2012 - de laatste Unity nest weken..

Maandag 9 April, we hebben een paar turbulente dagen achter de rug en nog drukke dagen in het vooruitzicht. Afgelopen vrijdag zijn de pups gevaccineerd. Heel gastvrij bij Maarten Pieterse thuis. Daar kunnen de pups kennismaken met paarden, schapen, kippen en spelen in het stro en hooi. Dat vinden ze geweldig. Na zo´n uitje zijn ze moe van alle nieuwe indrukken. Vandaag, mijn verjaardag, kwamen mijn broer en zus met hun honden op visite. De jonge labrador reu Peddel van Renger en Roos en de 2 Tollers Balint en Taygo van Desiree en Fred. Het was leuk om te zien hoe voorzichtig reuen zijn met pups. De anders springerige Peddel hield zich in en was heel lief voor de pups. Balint, is altijd stapel op pups en was heel voorzichtig. De pups vonden deze andere kleur wel even vreemd. Zij waren al snel aan Balint gewend en gingen heel enthousiast op hem af. Weer een positieve ervaring rijker. De pups worden op woensdag 11 april getest. Vanaf donderdag de 12e tot en met maandag de 16e gaan zij naar hun nieuwe adressen. Ze zijn zo gezellig dat wij ze gaan missen. Ze hadden nog wel langer mogen blijven. Ze zijn niet druk of lastig, niet aan het muiten maken geen lawaai en zijn lief met elkaar. Voor de pups is het na 7 weken tijd om op eigen pootjes een nieuwe wereld te gaan ontdekken. Bij ons is de knuffeltijd voorbij, voor 14 nieuwe adressen is het 7 weken lang wachten voorbij en kan de pup eindelijk gehaald. Niet langer een nest kenmerk met een roze of blauw lintje nu een eigen gekozen naam: Kiddo, Pelle, Luca, Daley, Bodhi, Sky, Max, Rafter, Lemon, Bobby, Sweep, Tilou, Foske en Pepper Unity zij gaan het nest uit. Het voelt op dit moment nog heel onwerkelijk dat wij na volgende week maandag geen pups meer in huis hebben.
Lieze was vandaag verdrietig dat zij afscheid heeft moeten nemen van de pups. Ze gaat ze heel erg missen.... en wij ook.
Eerste Paasdag is er een foto shoot van de pups gemaakt door Jos Fraats en Anita Lauwers van www.arista-fotografie.nl. Alle pups stuk voor stuk in de voortuin tussen de gele Tête á Tête narcissen en de witte bosanemonen. Het was een super leuke dag, met als resultaat aantal zeer geslaagde foto's van de pups. De bloemen zijn er redelijk af gekomen. Er zijn er wel een aantal onthoofd, toch viel het bloemen plukken door de pups enorm mee. Met de regen van vandaag zijn ze weer mooi bij gekomen. Aan het eind van de middag is onze kamer veranderd in een foto studio. Er werden fotodoeken opgehangen speciale lampen opgesteld. Promisz en River mochten proef draaien voor de belichting. Daarna konden de pups alle 14 tegelijk op de kiek. Na de individuele foto sessie per pup was de verwachting dat de pups wel moe zouden zijn, dus rustig. Dat viel tegen. De pups waren nog behoorlijk actief. Het bleek een kansloze onderneming. Hou maar eens 14 Flatcoat pups bij elkaar voor een familie portret. De geplande manden waren te klein om alle pups in te zetten. Er pasten ongeveer 4 pups in 1 mand. We hebben enorm gelachen. De tactiek werd veranderd. De reuen apart van de teefjes. De reuen pasten net in de mandjes, en bleven braaf zitten. De foto's zijn super geworden. Echt van die Anne Geddes plaatjes. De teefjes dachten iets anders over dit voor hun modellen carrière belangrijke moment. Zij wilden graag de camera van dichtbij bekijken en met de man er achter flirten. Met veel heen en weer geloop en puppen vangen door Anita en mij zelf is het ook gelukt de meisjes in het mandje te krijgen en een paar mooie plaatjes te schieten. Burg heeft weer van ons opnamen gemaakt met onze "gewone" camera. Ik ben heel benieuwd naar de DVD met alle foto's van de Unity pups. Dan kunnen we wanneer de pups er niet meer in Huize Firet zijn nog genieten genieten van het "fotootje"...
  » Bekijk alle foto's