20-11-2016 - Fokdag Fire's 2014 zonder River

Vandaag is het nest, geboren op 18 oktober 2014, van Flat Garden's Sigfred XVIII (Pepsi) en Lowlands Black Energy Rough River gekeurd.
Een leuke dag om elkaar weer te ontmoeten ook lastig omdat moeder River er niet meer bij is. Op deze dagen is het gemis van onze onstuimige stroomversnelling weer scherp te voelen. We hadden graag nog jaren van onze River willen genieten.
Vader Pepsi was er wel. Inmiddels ruim 8 jaar nog steeds enthousiast en vrolijk. Hij blijft prachtig en dat heeft hij helemaal bewezen door veteranen kampioen te worden. Prachtige show resultaten o.a in Zwolle, Rotterdam en Bleiswijk. Steeds beste van het ras en ook in de eindkeuring is Pepsi steeds hoog geplaatst.

Hannie Warendorf heeft bij het nest de exterieur keuring gedaan. Pepsi liet zich graag bewonderen, van River had ik een paar mooie foto's meegebracht.
Hannie was tevreden over het uiterlijk van de honden. Wel aan de maat. Grote jongens en meisjes met een mooi elegant rasbeeld en uitmuntende verhoudingen.

Bij de karaktertest kwamen de honden er geweldig uit. Vrolijke enthousiaste en met name vriendelijke zachte honden. Onderling sociaal en naar vreemde honden ook. Voldoende rust, geen opgefokt gedrag. Als opmerking onder het formulier staat: Goede werkers, dol enthousiast maar geen ongeleide projectielen. Echt will to please !

De combi Pepsi-River heeft leuke nakomelingen gegeven. Ik ben trots op deze heerlijke honden. Zowel in exterieur als in karakter geweldige vertegenwoordigers van ons fantastische ras.

Bij Hidden en NilaQ zijn de knieën op PL onderzocht. Beide honden zijn PL vrij !  » Bekijk alle foto's