20-02-2013 - Februari verjaardagen maand

Op vrijdag 8 februari is Lieze 7 jaar geworden. Het is een cliché maar wat wordt ze toch groot en wijs. Judith had een prachtige ballet taart gemaakt. Lieze was "vet" blij met alle kadootjes en visite. Het was een bijzonder verjaardags feest! Een sneeuwstorm regeerde het weerbeeld, de ganzen in de polder voor de woning van Annelieke en Niels waren nauwelijks meer te onderscheiden. Binnen was het warm en gezellig. Op 10 februari gingen wij met de honden wandelen in de uiterwaarden bij Tull en 't Waal, het water van de lek stond zo hoog dat het gebied volledig ondergelopen was. Dus uitgeweken naar het griend bos aan de andere kant van de dijk. Daar genoten van de sneeuw die donzig zacht op de bomen en het riet bleef liggen. Honderden ganzen vlogen gakkend boven onze hoofden. Een prachtig beeld. Faith genoot opnieuw van alle sneeuw en hield niet op met sneeuw wentelen.
Op 12 februari werd Burg's moeder 88 jaar. Zij vierde haar verjaardag de 16e In de Koperwiek, het verzorgingshuis waar mijn schoonouders wonen. Iedereen was erbij. Een hele familie na ruim 60 jaar huwelijk. Lieze verzorgde een dans optreden. Linde vond dat er wel heel veel publiek was, dus liet zij het dansen aan haar zus. "Oude" Opa en Oma genoten zichtbaar. Na het optreden kon een familie fotosessie niet uitblijven. Het was een heel gedoe de groepjes te formeren voor de digitale opnamen. We hebben veel plezier met elkaar gehad. Mijn schoonouders bekeken hun nageslacht vol trots. Het was een dubbel gevoel. Burg's moeder is ernstig ziek. De berichten over haar gezondheid zijn slecht. In 2014 haar 89e verjaardag beleven gaat niet meer gebeuren. Het was goed dat wij nu nog allemaal zo bij elkaar konden zijn. Opzich al heel bijzonder dat Burg zijn beide ouders nog zo lang heeft. De derde verjaardag was van Burg: 18 februari. Deze dag hebben wij ook op de 16e met elkaar thuis gevierd. Geen extra feest visite alleen de kinderen en kleinkinderen. Het was super gezellig. Feline is al een lieve baby, die vrolijk de wereld bekijkt. Alleen slapen in het bedje boven dat wil zij niet. De bench van de honden beneden vindt zij een prima plek om heerlijk naar dromenland te gaan.
Met Promisz train ik bij Sander en bij Guus. River heeft een trainingsstop. Sinds kort werd River tijdens de training zo fanatiek bij het oppakken van de dummy, dat die beschadigd binnen werd gebracht. Haar super snelheid en werklust is nu haar valkuil geworden. In overleg met Sander en Guus besloten om River voorlopig niet in een situatie te brengen waar het "fout" bij kan gaan. Tijdelijk niet met haar apporteren kan hopelijk een gedragsverandering bewerkstelligen. Haar corrigeren wanneer zij de dummy te hard oppakt gaat zeker niet werken. Het lijkt of zij zich niet bewust is van haar gedrag. Zij wil het te snel en te goed voor mij doen. Wordt onzeker als ik ga mopperen bij een kapotte dummy. River bouwt stress op wanneer ik haar corrigeer. Zij heeft niet genoeg aan alleen wandelingen in het bos, dus ben ik mij aan het oriënteren op speuren met je hond. In Zeist is een trainings groep die zich daar mee bezighoud, ik ga daar kennismaken. Promisz heeft het goed naar haar zin. Zij vindt alle aandacht die zij nu niet hoeft te delen met River geweldig.


  » Bekijk alle foto's