13-12-2019 - December berichten

December 2019: Het weer is wisselvallig met lange, donkere, regenachtige en ook mistige dagen. Af en toe breekt de zon even door, de wereld ziet er dan direct anders uit. De honden maakt dat sombere weer niet uit. Zij genieten, net als ik zelf, altijd van struinen in het bos. Mos en aarde eten is een nieuwe hobby van onze Flatjes. Zij hebben wel hun voorkeur. Niet alle soorten mos en aarde worden gegeten. Ik heb ook zo mijn voorkeur voor mos, vooral in de maand December. Wat niet mag doe ik dan toch, ik neem mos mee om te verwerken in kerststukjes. Het is wel oppassen dat je niet wordt gesnapt bij het bos mos verplaatsen. Ik heb altijd wel een tas met dummy's mee bij de wandelingen. Onder de dummy's in een plastic tasje heb dan het mos. Dus niet duidelijk zichtbaar. Dat maakt het delict niet minder, het blijft stropen maar met mijn Terschellinger achtergrond, mijn vader is op Skylge geboren, blijft buiten de lijntjes bewegen in het bloed zitten.
Hjari en Ocean zijn in Sleeuwijk geweest voor het HD en PL onderzoek. Alle twee prachtige uitslagen PL vrij en HD A heupen. Daar kan ik als fokker blij mee zijn. Een ander leuk bericht komt van Cooper, een kleinkind van River. Zijn vader is Luca Unity uit het eerste nest van River.
Flat Diamond's Dynamic Cooper is Jeugd Kampioen in show geworden. Echt super gaaf.
Naast alle leuke berichten zijn er helaas ook verdrietige. Afgelopen week hebben Stans en Ruud Xmas Eve Noah moeten laten inslapen. Noah was een dochter uit het eerste nest van Promisz, zij zou met Kerst 10 jaar zijn geworden. Noah was een schatje. Haar lintje met lieveheerbeestjes gaf haar in het nest helemaal een snoezige uitstraling. Bijna 10 jaar heeft Noah kunnen genieten van een heerlijk honden leven. Altijd mee met de vakanties lange wandelingen en veel aandacht. Precies het leven dat een Flatcoat wenst. Het gemis blijft altijd schrijnen de mooie herinneringen aan een fijn hondenmaatje blijven. Tien jaar is voor een Flatcoat een mooie leeftijd maar dat maakt het verdriet niet minder.

Gisteren is Ocean mooi getrimd door Barbara in Kortenhoef, op 21 December gaat Ocean naar de Kerst Winner show, dus moest zij er top geknipt uitzien. Dat gedoe op de trimtafel vindt Ocean niets. Zij is wiebelig en probeert onder al het knip gedoe uit te komen. Het lijntje weet zij steeds weer van haar nek te krijgen: Voor Barbara een hele klus om Ocean netjes te trimmen. Maar het is weer perfect gelukt. Voor de kap beurt zijn we op koffie visite geweest bij Hemmo en Nelleke in Kortenhoef. Daar woont Fietje, de zes jarige dochter uit het 2e nest van Promisz. Wat een schat van een hond is Fie. En wat heeft zij een fantastisch leventje bij Hemmo en Nelleke. Veel ruimte, vrijheid en rondom water. Dagelijkse wandelingen maken het leven voor haar een Flatcoat feestje.

Een feestje hebben wij morgen ook. Een paar weken geleden lag er een kaart in de gang met de uitnodig voor een feestje. Ocean had vakkundig precies het hoekje waar de afzender opstond eraf weten te knagen. Dus was het even een puzzel van wie de uitnodiging kwam. Met enig nadenk werk werd de afzender gevonden, dus gaan we morgen genieten van een gezellige middag. Inmiddels hebben we een hekje in de gang gezet zodat er niet opnieuw post versnippert kan worden.  » Bekijk alle foto's