25-01-2018 - Verdrietig bericht over Lowlands Black Energy Pure Promisz

Het eerste bericht van 2018 is een verdrietig bericht. Op dinsdag 23 januari hebben wij afscheid moeten nemen van Promisz. Op 9 januari kwam zij 's morgens niet meer goed op de poten zij was ziek en maakte een ongelukkige indruk. Gebeld naar Sleeuwijk, daar konden we direct terecht. Promisz had koorts er werd bloed afgenomen en een echo gemaakt. Op de echo was niets bijzonders waar te nemen maar haar bloedwaarden waren niet in orde. Er was duidelijk sprake van een ontsteking. Met breedspectrum antibiotica en pijnstillers gingen wij weer naar Zeist. Promisz knapte met 3 dagen weer op. Wandelen in het bos was weer leuk en een dummy halen op korte afstand ook. De medicatie leek het gewenste effect te hebben. Een paar dagen later voelde ik ineens een opvallende verdikking aan haar rechter schouder en onder haar oksel. Het voelde niet goed, een grote harde schijf. Lopen leek ineens veel moeite te kosten. De vrolijke Promisz van een paar dagen daarvoor was ver te zoeken. Weer een afspraak gemaakt bij de dierenarts, nu in Den Dolder. Het bericht was alarmerend, Promisz had een zeer agressieve wekedelen sarcoom. In een week tijd manifesteerde zich deze ziekte op een vreselijke wijze: van een vrolijke blije Flatcoat werd Promisz een hond die niet meer kon lopen en duidelijk veel pijn had. Haar langer laten lijden konden we haar niet aandoen. Afgelopen weekend hebben de kleinkinderen afscheid van haar genomen. Promisz was altijd gek op de kinderen en fleurde ook nu weer even op. Ruim 11 jaar hebben wij van deze fantastische hond genoten. Haar naam Promisz heeft zij meer dan waar gemaakt. Zelf twee nesten gekregen heeft zij ook mee gemoederd over het nest met 14 pups van River. Het blijft bijzonder dat zij na een paar dagen de pups ook kon voeden. Tot de leeftijd van zeven weken hadden deze Unity pups twee moeders die volop zorgden. Ook haar twee eigen nesten, 10 pups in het nest Xmas Eve geboren op 24 December 2009 en op 27 oktober 2013 de twee pups Pepper en Fidesz werden door Promisz vol overgave verzorgd. Promisz vond het heerlijk om te zorgen.

Vanaf april 2016 was zij steun en toeverlaat voor Hidden. Zonder River kreeg Promisz alle ruimte om zich over Hidden te ontfermen. Het rustige, stabiele karakter van Promisz heeft Hidden zelfvertrouwen gegeven.

Vanaf 1990 hebben wij 2 of meer honden gehad. Binnen 2 jaar hebben we van River en Promisz afscheid moeten nemen. Het voelt leeg en lijkt akelig stil. Wij moeten wennen dat er maar 1 hond in huis is. Het gemis is groot, Promisz was een heerlijke hond waar wij gelukkig bijna 12 jaar van hebben mogen genieten.

Onze Belofte is niet meer in onze gedachten zal ze altijd blijven..


  » Bekijk alle foto's