31-08-2015 - Op de valreep...

De laatste dag van augustus nog de site bij werken. Een 8e maand zonder nieuws berichten op de "Lowlands BE" site kan natuurlijk niet. Eind juli is de laptop gecrasht, nog volledige garantie dus nu weer als nieuw. De site bijwerken op de tablet vind ik onhandig. Dus even geen nieuws berichten gepubliceerd. Begin augustus zijn we 14 dagen naar de Eifel gegaan met een andere auto en caravan.De al jaren vertrouwde Chateau hebben we ingeruild voor een Caravelair met 2 vaste bedden en een rondzit. Deze caravan is kleiner. Geen stapelbedden meer. De kleinkinderen vonden dat prima, want de nieuwe caravan is ook heel mooi. Voor wij met de Caravelair op pad gingen naar Duitsland kwamen zij in Zeist een paar nachtjes de "nieuwe" caravan uittesten op camping de Krakeling. Lieze en Linde in de voortent op een luchtbed, Jikke en Feline in de caravan samen met mij en de honden. Opa Burg sliep thuis, hij ging naar zijn werk. Het was super gezellig en deze caravan volgens onze kleinkinderen ook gaaf! Het campingleven met animatieprogramma vinden zij geweldig. Mirte logeerde bij haar andere opa en oma.
In de Eifel zaten we in de omgeving van Schleiden. Camping Schafbachmühle. Midden in de natuur. Geen WIFI, dus heerlijk rustig zonder internet genieten van de natuur. We hebben een top vakantie gehad. Vanaf de caravan konden we mooie wandelingen maken en hebben we veel wild en roofvogels gespot. Hidden heeft naar een jonge vos staan kijken, de vos keek, ook nieuwsgierig, terug. Die was zich nog niet bewust van een eventueel gevaar van honden of jacht. De jonge vos ging met malle sprongen het bos weer in. Hidden ging er op een rustig draje achter aan. Keek om naar de andere honden die braaf op mijn handgebaar stil zaten te wachten op volgende acties van mijn zijde. Hidden kwam op mijn fluitje direct terug. Net zo huppelend als de jonge vos. Een mooie ervaring. Net bij die ontmoeting geen camera bij me dus geen plaatjes kunnen knippen. De poot van River ziet er weer helemaal mooi uit. Haar vacht is goed gegroeid, dus weinig meer van de operatie wond te zien. Met Promisz gaat het geweldig. Ze heeft genoten van de wandelingen. Zij slooft zich niet zo uit als Hidden en River. Die rennen de route meerdere keren. Promisz loopt rustig in de buurt en graast gras aan de kant van de paden. Op de heel warme dagen gingen we niet ver lopen of zochten we een meertje om de honden te laten zwemmen. In de hitte een paar uur stijgen en dalen vinden wij ook niet meer zo nodig.Het wordt dan vooral hijgen en balen. Die uitdaging hebben we al gehad, wij doen ook rustiger aan en genieten van iedere wandeling met de honden. Hidden is een heerlijke jonge hond, die af en toe een beetje aan het puberen is. Apporteren vindt zij super, dummy's zoeken ook. Dat doet zij vol overgave. Afgeven gaat steeds beter. Appél oefeningen: Zitten, liggen en volgen zijn op het moment regelmatig vergeten. Traag wordt het commando dan uitgevoerd. Ik maak me er niet druk over, het komt wel weer. Gisteren is Hidden hard tegen een blok met stenen aan gerend. Ik zag het gebeuren en hield mijn hart vast. Hidden holde door achter River aan. Een dikke pluk bruin haar liet zien dat zij echt tegen het muurtje was aan gelopen. Er leek niets gebeurd, Hidden liep niet kreupel en racete zo hard als zij kon verder naar het water. Pas later zagen wij dat zij een zeker 10 cm lange, oppervlakkige, snee in haar schouder had, dus hechten was niet nodig. Hidden gaf geen kik bij de botsing met het muurtje. Wat een harde ! Thuis heb ik de wond goed verzorgd. 's Avonds zag het er al een stuk beter uit.
Dinsdag 25 augustus is Feline 3 jaar geworden, zaterdag 29 augustus hebben we het gevierd. Feline was echt jarig. Ze genoot van alle kadootjes en haar Nijntje taart. Want Nijntje is voor Feline helemaal favoriet. Zondag 30 augustus zijn wij naar Amsterdam geweest. Eerst naar het Rijks Museum de expositie van Nijntje bekeken. Geweldig dat Dick Bruna daar tijdelijk hangt. Een hommage aan zijn werk.
Daarna naar het Vondelpark waar Niels samen met Jorg in Vondel CS de lancering van www.REFINEART.com heeft gepresenteerd.
"Great Homes deserve Great Art".
De website waar kunst van bekende kunstenaars te kopen is. Het was een boeiende presentatie. We hebben een bijzonder weekend gehad.


  » Bekijk alle foto's