30-11-2018 - De vijf Oceans worden groot

De Ocean's zijn vandaag 16 weken, wat zijn de maanden voorbij gevlogen en wat genieten wij van onze pup. Ocean is stoer en nieuwsgierig. Overal wil zij blij naar toe, mensen kinderen andere honden maakt niet uit alles en iedereen wordt enthousiast begroet. Wel weer pittig om dit gedrag in de juiste proporties te krijge ook super gaaf dat Ocean zo vrij is. Hidden was verlegen en afwachtend, zij bleef liever bij mij steun zoeken dan dat zij op avontuur ging. Beide een uitdaging. Met Hidden is het helemaal goed gekomen, alleen in de training zij kan nog wel onzeker zijn maar verder een heerlijke hond met een sociaal conflict vermijdend karakter. Heel relaxt om met haar op pad te zijn in een omgeving met veel loslopende honden.
Op moment zijn de Ocean's in de puppubertijd dus regelmatig lekker eigenzinnig. Over alle nestgenoten hoor ik berichten met een eigenwijs trekje. Het is in deze periode hard werken om de pup op je gericht te houden. Iedereen doet zijn positieve best om de pup goed op te voeden daar ben ik blij mee. En wees eerlijk naast het harde werken geeft het pup opvoeden ook veel plezier over al die jonge honden streken. Volgend jaar zijn het allemaal voorbeeldige Flatcoats.
De puppytraining bij Ingrid is afgelopen, voorlopig rustig aan want Ocean is vol aan het wisselen. Brokjes eten vindt zij ook niet fijn. Ineens blijft in de bak steeds een restje over. Dus de brokjes voorlopig maar even nat geven dat eet net wat makkelijker.

Aukje berichtte vandaag dat Lemon klaar is met de intensieve laser behandelingen bij de dierenarts. De wond is helemaal dicht. Lemon heeft zich bij iedere behandeling voorbeeldig gedragen. De eerste weken van verband verschonen en wond controleren waren heftig en pijnlijk voor haar. Geen grommetje kwam over haar lippen zij bleef zachtjes kwispelen: Wat een top dochter van River. Ook de laserbehandelingen liet zij gelaten over zich heen komen. Zij was het gedoe wel zat maar verzette zich niet. Nu hoeft Lem niet meer terug voor de behandelingen. Zij kan verder herstellen en over een paar weken weer heerlijk los wandelen en spelen. Utrechts Landschap neemt geen verantwoordelijkheid voor het scherpe obstakel dat op hun losloop gebied in de grond stond. Naar mijn idee een kwalijke zaak. De ijzeren staken zijn wel door Utrechts Landschap verwijderd. Als het kalf verdronken is dempt men de put. Voor Lemon te laat maar gelukkig kunnen andere honden nu zonder gevaar daar lopen. Dat het zoveel jaar goed is gegaan is een wonder.

Afgelopen week heb ik de laatste lavendel uit de tuin geknipt. Nog meer laat bloeiers zag ik in het park vlak bij. Daar bloeien in de vijver nog blauwe lissen. Heel bijzonder voor deze tijd. Het zijn de laatste getuigen van een prachtige zomer en lange warme herfst. De afgelopen maanden waren heerlijk maar als het een duidelijk signaal van klimaat verandering is hebben deze laatbloeiers ook een schaduwkantje.


  » Bekijk alle foto's