26-07-2019 - 2019 Tropische juli dagen

Deze week sneuvelt dagelijks een warmte record. In augustus 1944 werd in Warnsveld 38.6 graden, de hoogste temperatuur tot nu toe gemeten. In juli 2019 is dit record overschreden met ruim 2 graden. Gisteren is 40.7 graden gemeten in Gilze Rijen. Wat een hitte. Met de honden gaan we 's morgens voor 8 uur een wandeling in het bos maken, het is dan nog te doen. Na 9 uur is het al te warm. Dus geen wandelingen meer met de honden overdag. Op straat verschroeien de pootjes van de hitte. Dus snel de auto in en naar het water om te zwemmen. Daar hebben de honden meiden geen moeite mee. Zwemmen vinden ze fantastisch. Ook Ocean toont zich inmiddels een waterrat. Geen geploeter meer wel zo hard als je kan zwemmen om een voorwerp op te halen.
Afgelopen week hebben onze 5 kleinkinderen in Zeist gelogeerd. Fijn dat ze allemaal goed kunnen zwemmen. In een zwembad kunnen de honden niet mee dus naar het buiten water dat vonden de kinderen zielig dus naar het Noorderpark. Ocean vond het even vreemd dat de kinderen ook het water in gingen maar al snel vond zij het geweldig en was er veel waterpret. Genieten voor iedereen en wat worden de kleinkinderen al groot. Linde gaat na de vakantie ook al naar de middelbare school. De eind musical "De Beer is los" van groep 8 was een succes. We hebben genoten van Linde in haar ranger rol. Haar outfit was uit mijn kast. Genoeg outdoor kleding te vinden.
Met Mirte ben ik koe gaan knuffelen in Eemdijk. Haar verjaardag cadeau. Het was gezellig en Betsy de liefste koe die je kon knuffelen.Daarna pannenkoeken eten in Baarn. Een geslaagd uitje was het absoluut. Fantastisch om met een kleindochter op pad te zijn.
Vorige week ben ik met Ocean naar Sleeuwijk gegaan. Op haar neus groeit een vreemde bult. Eerst een klein plekje is het inmiddels een behoorlijke uitstulping geworden. Voor de zekerheid dus laten onderzoeken. Ocean moest een lichte narcose. Een naald in je neus geprikt krijgen om een biopt te nemen is niet prettig en behoorlijk pijnlijk op die plek. Meerdere plekjes zijn aangeprikt en de cellen opgestuurd naar de Universiteit Utrecht. De uitslag kreeg ik al na een paar dagen gelukkig niets bijzonders. De bult gaat vanzelf verdwijnen is een jonge honden ding. Wel jammer dat de plek opvallend is boven op haar neus. Met recht "wie zijn neus schendt schendt zijn aangezicht". Ocean zelf zit er niet mee. Zij is wel een puber maar ze kijkt niet in een spiegel en is niet met haar uiterlijk bezig. Dat doen mensenkinderen dus wel ….


  » Bekijk alle foto's