29-02-2016 - Laatste les wintertraining met Lemon's puppy's naar het bos

Op deze schrikkeldag in Februari wil ik de site bijwerken, 29 februari is het maar 1x per 4 jaar. Vier jaar geleden waren wij druk met het nest van 14 pups van River. Die waren precies een week oud. Dat dochter Lemon uit dat nest nu zelf een nest pups heeft konden we toen nog niet weten. Wat zijn ze leuk die kleintjes van Lem.

Afgelopen zaterdag was de laatste les van de wintertraining. Veel kou of slecht winterweer hebben we niet gehad afgelopen seizoen. Peter en Miranda hadden leuke oefeningen bedacht De lessen waren gevarieerd met een rustige opbouw voor de heel jonge hondjes en wat pittiger voor de junioren zoals Hidden, Rodger en Nilaq. Deze junioren lopen al goed een lijn laten zich afstoppen en links of rechts richting het apport sturen. Geweldig om te zien hoe snel de honden de oefeningen oppakken en vol enthousiasme doen. Rodger is een kopie van zijn moeder River, super gedreven en snel wil hij de dummy halen voor John. Gaaf om te zien hoe goed zij het samen doen. John heeft een hele uitdaging aan Rodger die een brok werk passie is. Ook Nilaq werkt met veel enthousiasme. Het links en rechts sturen was voor hem af en toe lastig. Door de fantastische opbouw zie je hem per les groeien en begrijpt hij nu wat de bedoeling is. Hidden doet haar naam Hidden Fire eer aan. Zo rustig als zij was en af en toe wat onzeker zo veel passie ontwikkelt zij nu. Snel en gemotiveerd om apporten voor mij te halen. Wat is het een heerlijk hondje om mee te werken. Zonder opwinding of overdreven gedrag. Ik geniet van haar ! Half april begint de zomer training. Een week later ga ik naar met haar mee doen aan een Working Test. Ik heb er zin in.

Vandaag met Lemon en haar pups naar het bos gegaan. De eerste autorit ging prima. De pups in een bench lieten geen gegil of gepiep horen. Hidden mocht ook mee. Het was geweldig om te zien hoe de pups de vreemde omgeving gingen onderzoeken en hoe zij reageerden op de onstuimig stuiterende Hidden. Een stoer stelletje die het eerste echte uitje super vonden. Weer thuis alle 12 helemaal uitgeteld. Hidden ook.....


  » Bekijk alle foto's