04-06-2018 - Groot Nieuws

De foto van afrit 23 op de A27 zegt al genoeg: Hidden is bijna 2 maanden eerder loops geworden dan verwacht. Na alle enthousiaste berichten op o.a Facebook over de Pilot Flatmatching op 26 mei om nieuwe reuen te vinden voor de dekreuenlijst vond ik onmiskenbaar bloeddruppels van onze dame op zondag 27 mei in de kamer. " Hidden moet natuurlijk nog wel even loops worden" de laatste zin in het mei nieuws is wel heel rap gegaan. De verwachting van een nest in de herfst 2018 gewijzigd naar de geboorte van een Lowlands nest in in augustus 2018. Wel even schakelen en fijn dat ik al maanden geleden vanaf 1 augustus mijn vervroegd pensioen heb aangevraagd. Alle tijd rond het nest en geen werkrooster om mee bezig te zijn.
De eerste 2 ritten naar Sleeuwijk zitten er al weer op. Het bacteriologisch onderzoek gaf aan dat er geen antibiotica nodig is. De eerste progesteron bepaling op 4 juni is 0.2 dus het duurt nog wel even voor wij op pad kunnen gaan naar de reu. Een paar reuen stonden op ons voorkeurslijstje voor Hidden. Wij hebben gekozen voor Mandaral First Edition, Roepnaam Jimbei. Hij woont in België bij Nancy en Stefaan van de Flat Passion's Kennel. Jimbei is 8 jaar is show en werk kampioen en gaat in het seizoen altijd mee in de praktijkjacht. Jimbei is een stabiele hond met veel werkpassie zonder overdreven gedrag. Hij heeft zelfvertrouwen en gaat voor zijn baas door het vuur (en door het water) Een fantastische hond die mij heeft weten in te pakken met zijn lieve blik en mooie manier van werken. Een hond die prachtig bij Hidden past. Jimbei draagt geen lever gen dus de pups in het nest worden allemaal zwart.
Augustus is een mooie tijd voor een nest. In de maand september kunnen ze volop naar buiten en als ze in oktober naar hun nieuwe adressen gaan is het weer vaak nog prima om met de pup op pad te gaan. In het voorjaar 2019 hebben ze al de leeftijd om meer te mogen dus een prima start voor een pup. Wij verheugen ons op het nest en een dochter van ons chocolaatje. Voor Hidden betekent dit een maatje om mee op te trekken , dat is helemaal een geweldig vooruitzicht.  » Bekijk alle foto's