27-03-2021 - Ocean krijgt misschien een koninklijk nest

Maandag 22 maart is de echo om de dracht vast te stellen bij Ocean gemaakt. Alle signalen wezen wel die kant op maar te vroeg juichen wilden we niet. Bij het eerste beeld kwamen er al pups te voorschijn. Wat super fijn! Eind april worden de pups geboren wellicht een Royal nest op Koningsdag. Blijft altijd spannend hoeveel maar het lijkt een nest van rond de 8 pups te worden. De verdeling zwart en leverkleurig en het aantal reutjes of teefjes daar ben ik ook benieuwd naar. Het blijft altijd spannend. Ocean krijgt echt al een buikje, zij is heel rustig en wil graag eten. Zij krijgt nu 4x per dag voer. Geen 4x volle bak wel wat meer dan anders en Geitenkarnemelk over het voer vindt zij heerlijk. Hidden eet enthousiast mee natuurlijk wel uit haar eigen bak,zij gedraagt zich ook als een drachtige hongerige teef. Hitje krijgt voor de show beetje voer en vooral karnemelk.
De genezing van de staart van Ocean gaat geweldig. Zij heeft nu vijf laserbehandelingen gehad en de wond is praktisch dicht. Dinsdag 30 maart waarschijnlijk de laatste keer. Wel moeten we voorzichtig zijn met haar staart. Die blijft voorlopig nog wel kwetsbaar. Ulvrin, onze schoonzoon, heeft een 2e staart beschermer gemaakt. In de Ocean kleuren. Kunnen we wisselen. De staartbeschermer laten we voorlopig om ook wanneer de pups er zijn.Klauterende pups met scherpe tandjes kunnen flink desastreus zijn. Misschien is het niet nodig maar opnieuw de staart kapot wil ik echt voorkomen.

Naast het fijne bericht dat Ocean drachtig is en er Lowlands Black Energy pus gaan komen zijn er ook altijd verdrietige berichten over de Lowlands honden te melden.

In de maand maart kregen we 3 overlijdens berichten van door ons gefokte honden. Brave Luna op 3 maart haar zus Brave Flow op 18 maart. Zij zijn ruim 13 jaar geworden. Werden geboren op 27 augustus 2007 uit een nest van 6 pups. Broer Brave Thimber is er nog. Still going strong. Het verdriet en gemis van hun honden maatje is bij Ursula en Yvonne groot. De leeftijd Luna en Flow een prachtig voor een Flatcoat. Luna en Flow hebben tot op het laatst een fijn leven gehad. Veel aandacht en wandelen. Flow ging tot op het laatst, ook in de vorst periode, nog zwemmen. Haar lust en leven het water in. Ook Luna bleef tot eind februari vrolijk en blij. De sneeuw vond zij heerlijk en Luna werd weer even een jonge hond.

Op vrijdag 19 maart is er ook afscheid genomen van Pepper Unity uit het eerste nest van River. Zij is 9 jaar geworden. Al een paar maanden wisten Alex en Anne Greet dat Pepper ernstig ziek was. Pepper liet daar weinig van merken. Bleef vrolijk ging nog bijna dagelijks zwemmen en vond wandelen heerlijk. Ineens sloeg het om. Nog wel vrolijk maar eten wilde Pepper niet meer. Zij ging hard acteruit en het vreselijke besluit om afscheid te nemen kwam sneller dan gewenst. Pepper heeft een fantastisch leven gehad, veel aandacht lange wandelingen en mee op de boot in Friesland. Precies wat een Flatcoat zich kan wensen. Het gemis is schrijnend weten dat de honden fijne jaren hebben gehad, mooie herinneringen en foto's een troost.


  » Bekijk alle foto's