19-12-2016 - December nieuws verhalen

De laatste maand van het jaar 2016 is over de helft, het nieuwe jaar 2017 staat voor e deur. Het zijn met recht de donkere dagen voor kerst. Veel woningen zijn uitbundig in Kerst sfeer getooid. Toch wat licht en kleur in deze saaie grauwe dagen.
Saai is het bij ons zeker niet. Er is genoeg gebeurd de laatste weken. Rodger de broer van Hidden is begin december door dr Knaake geholpen aan zijn gebit. De operatie is goed geslaagd. Rodger heeft geen last meer van zijn te korte onderkaak. Een week later heeft Dr Knaake ook Hidden geholpen. Door een onhandig spelletje van Niels met een bal en een hockeystick is een hoektand van Hidden beschadigd. Met een wortelkanaalbehandeling is de tand weer gerepareerd. Er is een stukje af, maar het ziet er weer netjes uit, En Hidden heeft geen pijn meer aan haar bek. Zij heeft veel pijn gehad van de kapotte tand met openliggende wortel. Na de behandeling was zij zo springerig en uitbundig weer helemaal de oude vrolijke Hidden. Bij de trainingen gaat het geweldig. De lessen van Peter en Miranda in het weekend zijn leerzaam en uitdagend voor mij en de hond. Zelfs na meer dan 35 jaar ervaring leer ik nog steeds nieuwe dingen om zo goed mogelijk samen met de hond tot een mooi resultaat te komen. Wat is het toch fantastisch om zo met je hond aan het werk te zijn. Ik geniet van deze fantastische dochter van River. Helemaal leuk om Rodger en Nilaq in de zelfde trainingsgroep te zien werken. Drie prachtige kinderen van River. Sinds kort train ik op dinsdagochtend bij Piet Schaafsma. Een kleine groep met 2 Goldens en een toller. Doordachte en rustige opbouw van de oefeningen. Piet besteed vooral aandacht aan de basis. Als het daar niet goed zit gaat het op hoger niveau zeker niet lukken. Dus lekker bezig met mijn chocolaatje.
Op 17 December heeft zij meegedaan in de Open Klasse in de Kerst Show. Aukje heeft Hidden geshowd. Ik was een dagje uit met vriendinnen. Fijn dat ik Hidden vertrouwd mee kan geven met Aukje. Lemon deed ook mee in de open klasse. Zij werd geshowd door Leonie. Beide honden haalden een ZG. Het keurverslag van Hidden is op veel punten uitmuntend. De keurmeester vond Hidden aan de maat. Wel een mooie Flatcoat maar zij mist sekstype door haar formaat. Daardoor kreeg zij een lagere kwalificatie. Uitmuntend gangwerk, hoekingen en vacht maar door haar grootte een ZG. Ik vind het wel prima. Hidden is een prachtige teef, een keurmeester rapport is maar een mening. Zij lijkt hoog omdat ze nog niet zo is uitgezwaard. Heeft nog tijd nodig. Hidden is uitmuntend in vrolijke blije hond zijn !

Burg heeft vrijdag 16 december met Niels een vliegles gehad. Vanaf Rotterdam AirPort naar vliegveld Breda. Een fantastische ervaring. Niels en Burg hebben genoten van het zelf sturen in het luchtruim. Met pensioen ga je heel veel leuke dingen ondernemen. Niels vloog heen over de Maasvlakte, Burg terug. Hij heeft het toestel de Robin, weer veilig aan de grond gezet in APR.
  » Bekijk alle foto's