12-09-2013 - Lady Madonna 13 maart 2004 - 7 september 2013

Zaterdag 7 september kregen wij het bericht dat Lady Madonna (Donna), een dochter uit het 2e nest van Sterne totaal onverwacht is overleden. In de mail schreef Loes het volgende:
..."Lieve Wilma, Vandaag is voor ons de verschrikkelijke dag gekomen. Donna zwom nog om 16.20 uur, maar om 16.30 uur zakte ze in het bos in elkaar. Een mevrouw heeft André geholpen Donna op haar jas naar de auto te dragen. Het duurde nog een half uur voor de dierenarts op de praktijk kon zijn, dus André is eerst Michiel gaan halen en samen zijn ze naar de dierenarts gegaan. Daar bleek dat ze een hersenbloeding heeft gehad en bewusteloos was. Om 17.30 uur is ze gestorven.
Donna heeft een geweldig leven gehad. Ze is NOOIT ziek geweest. Eén keer had ze een probleem met haar poot, maar dat is zonder operatie overgegaan. Ze is bijna 9,5 jaar geworden en al die tijd hebben wij elke dag van haar genoten en echt lol met haar gehad. We zullen haar ongelofelijk missen, maar we zijn ondanks het enorme verdriet heel dankbaar dat ze zo heeft mogen gaan. Zwemmen en omvallen, wat meer kun je voor je hond wensen.
We danken je met heel ons hart dat we deze geweldige hond van je gekregen hebben. Niet alleen wij, maar alle mensen om ons heen hebben genoten van haar. Er was geen mens in het bos die haar blik kon weerstaan als ze met haar balletje kwam vragen om te spelen. Ja, toch wel, precies twee mensen in haar hele leven hebben haar kunnen weerstaan. Maar zelfs mensen die bang waren voor honden, waren nog gek op Donna.
Hier in het dorp was ze ook erg geliefd. Ze ging af en toe zelf op pad om bij de buren wat lekkers te halen, waar ze ook altijd met open armen ontvangen werd. Ze hebben vanavond met me mee gehuild.
Haar staart kwispelde altijd. En zo herinneren wij ons haar, onze lieve, gezellige, altijd vrolijke hond. Loes"... Donna, bij ons pupje geel. Een super gezellige ondernemende knuffel pup. Ook in de puppy test kwam zij naar voren als een lieve. vrolijke ondernemende dame die de wereld goed aan zou kunnen. Zo lief vrolijk en ondernemend is zij haar leven lang gebleven. Dat Donna bij Loes en Andre een heerlijk leven heeft gekregen weet ik zeker. In Zweden was haar 2e huis, ook daar genoot zij enorm. Ik wens Loes, Andre en de kinderen sterkte, het gemis van een lieve honden vriendin is groot.

Woensdag 11 september is River in Sleeuwijk geopereerd. Zij had al een tijd een bult op haar linker dijbeen. Na het nemen van verschillende biopten was de conclusie steeds het is een vetbult. De bult groeide gestaag. Ik kreeg de indruk dat River er last van kreeg met lopen, zij leek haar poot een tikje vreemd naar buiten te draaien bij hard rennen. Ik heb, in overleg met Marco Cleton, vorige week besloten de bult te laten verwijderen. De bult was voor een gedeelte vast gegroeid in spierweefsel en daardoor lastiger weg te halen dan verwacht. Marco heeft het fantastisch gedaan. Het is een behoorlijke jaap van bijna 30 cm die extra stevig gehecht moest worden omdat er zoveel spanning op een dij staat. River voelt zich zielig. De kap daar wordt zij erg onzeker van, dus nu heeft zij een zwarte legging aan. De legging heeft koordjes die ik prettig dicht kan strikken om haar enkels. Hier voelt zij zich veel beter in. Ze ligt nu lekker naast mij op haar bedje te slapen. Vannacht was zij erg onrustig, af en toe zielig huilen of heel zacht piepen en op- en neer- hinkepoten, de kap overal tegen aan stotend. Deze slaapstand is een opluchting na alle gedoe van afgelopen nacht. River heeft vanmorgen voor de zekerheid een kalmerings tabletje gekregen. Het risico van open springende hechtingen moeten we zien te voorkomen. Liever even deze energieke dame onder de tranquilizers. De actie die komt over een paar weken wel weer. Flinte was mee naar de kliniek. Zij loopt al enkele weken behoorlijk kreupel na een rare sprong. Rust en pijnstillers geven niet duidelijk verbetering zien. Dus ook Flinte is uitgebreid onderzocht. Er zijn foto's genomen van beide schouders haar nek en begin van de rug. De foto's lieten geen afwijkend beeld in de botten zien De blessure zit in haar linker schouder. De bespiering is in deze schouder opvallend minder. Volgens Dr. Vermond zijn schouder blessures zeer hardnekkig en langdurig. Advies doorgaan met de ontstekingsremmer en absolute rust. Voor Flinte voorlopig alleen korte wandelingen aan de lijn en geen trainingen of jachtdagen meer. Met Promisz gaat alles prima, aan haar gedrag is niet af te lezen of zij wel of niet drachtig is. Eten vindt zij altijd al geweldig, haar eigen maaltje verzamelen daar is zij expert in. Ongeschilde aardappels uit de zak in de keuken worden dagelijks gepikt. Zaterdag 28 september laten wij de echo maken, dat weten we zeker of zij eind oktober pups krijgt.


  » Bekijk alle foto's