30-05-2022 - Uitmuntende show resultaten voor Ocean en dochter River

De maand mei stond in het teken van 2 shows. Begin mei in Nieuwegein. Voor de keuring begon eerst een leerzame ringtraining daarna exterieur beoordeling.
Ocean kreeg een dikke Uitmuntend. Er werd niet geplaatst. Het was geen officiƫle show. De keurmeester was gecharmeerd van haar bouw en gangwerk. Ocean genoot van alle aandacht.
Afgelopen zaterdag de KCM van de FRC. Ocean voor het eerst in de Open Klasse. Door corona beperkingen zijn de shows afgelopen 2 jaar afgelast. Nu kan het weer. De Kampioen Clubmatch van de Flatcoat Club. Een prachtig terrein in Werkendam. Bekende omgeving zelfde afslag als Sleeuwijk. Nu wel verder rijden vanuit de polder.
Ocean was behoorlijk aan het boeven. Springerig en ongedurig. Dus lastig haar in normaal lopen te krijgen. De Finse Keurmeester was weg van haar. Ocean werd 2 Uitmuntend vanwege haar niet echt netjes showlopen geen 1 U plaatsing. De keurmeester legde netjes uit dat door het rommelig gespring zij Ocean geen 1 kon maken. Echt Ocean: Een blije enthousiaste hond die af en toe een tikkie te onstuimig is.
Haar dochter River kreeg ook een U met een prachtig Uitmuntend keurverslag. Zij kwam tot de laatste ronde voor het plaatsen maar dat lukte net niet. Een pracht prestatie. In de Jeugd Klasse waren bijna 40 teefjes. Vooral haar donkere Leverkleur vond de keurmeester prachtig. Ook River was onstuimig en niet gewend aan mooi showlopen. Op en neer springen naast je vrouwtje die zo leuk rond rent is veel leuker.

In Biddinghuizen wonen is nog steeds het gevoel van rust en ruimte. Ik ben vrijwilliger geworden bij IVN. een natuur organisatie die zich actief bezighoud met nestkastjes controleren wandelingen organiseert en info geeft over flora en fauna. Er wordt ook samengewerkt met de boswachter, dus ben ik lekker actief met allerlei werkzaamheden. En geniet ik van de ijsvogel s op het eiland vlak bij ons huis.
Af en toe zijn we nog even in Zeist maar de verkeersdrukte daar stoort steeds meer. Wat is terug rijden naar de Flevopolder dan heerlijk.


  » Bekijk alle foto's